NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
ACE Stoßdämpfer kijkt terug op succesvolle Indumation.be

ACE Stoßdämpfer kijkt terug op succesvolle Indumation.be

Van 6 tot en met 8 februari 2019 vond in Kortrijk Xpo voor de vijfde keer op rij Indumation.be plaats. 220 exposanten ontvingen op de vakbeurs voor industriële automatisering, optimalisatie en innovatie 9.076 vakbezoekers in drie dagen tijd. Ook dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer uit het Duitse Langenfeld was weer van de partij.

Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt een breed assortiment aan producten op het gebied van dempingstechniek, snelheidsregeling en vibratie-isolatie. Sinds enkele jaren heeft het bedrijf een stand op Indumation.be. “Indumation.be is dé Belgische beurs voor de industrie. Aangezien ACE vooral industriële klanten heeft, is het voor ons enorm belangrijk om hier ons gezicht te laten zien”, aldus Han Titulaer, verantwoordelijk voor de backoffice in de Benelux.

Veel meer dan alleen stootdempers
Voor de dempingsspecialist is de Belgische markt van groot belang. “In België wordt veel geproduceerd. Bovendien vindt er bijzonder veel innovatie plaats”, legt Titulaer uit. Allemaal factoren die ertoe leiden dat de Belgische klant zeer interessant is voor ACE. “Daarom willen wij ons op deze beurs presenteren”, zegt zijn collega Ralf Küppers, sales manager Benelux. “De meeste bedrijven kennen ons vooral van de stootdempers. We leveren echter nog veel meer producten, zoals dempingsmatten, gasveren en remcilinders. Op deze beurs kunnen we geïnteresseerden goed laten zien hoe breed ons productaanbod eigenlijk is.”

Ingenieurs van de toekomst
De beurs brak deze editie wederom haar eigen bezoekersrecord. Niet alleen het aantal vakbezoekers groeide met 16 procent ten opzichte van de vorige editie, maar ook waren er met 1.338 personen twee keer zoveel studenten uit het technisch onderwijs op de beurs. Naast vakbezoekers vormen ook zij een belangrijke doelgroep voor ACE Stoßdämpfer. “Zij zijn tenslotte de ingenieurs van de toekomst. Om hen een steuntje in de rug te geven, hebben we vorig jaar de studentenaward INNOVACE in het leven geroepen”, aldus Küppers. In 2019 kunnen studenten opnieuw meedingen naar de INNOVACE en daarmee kans maken op 7.000 euro. 2.000 euro hiervan komt ten goede aan de deelnemende hogeschool of universiteit en 5.000 euro aan de studenten. De inschrijving voor INNOVACE 2019 is half februari van start gegaan.

Goede gesprekken en interessante contacten
ACE kijkt met een positief gevoel terug op Indumation.be: “De beurs is voor ons erg goed verlopen”, aldus Titulaer. “We hebben goede gesprekken gevoerd en interessante contacten opgedaan.” De stand van het Duitse bedrijf werd alle drie de dagen goed bezocht, maar vooral op donderdag deden Titulaer en Küppers goede zaken. “De beurs was toen tot 22.00 uur geopend”, vertelt Titulaer. “Daardoor hadden we die dag nóg meer aanloop.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.