Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Software, IT & Cyber Security

Actief vorm geven aan de Data Space voor Industrie 4.0: Pepperl+Fuchs bevordert “Manufacturing-X”

25 mei 2023 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

De volgende fase van Industrie 4.0 gaat in, want met het “Manufacturing-X” initiatief creëert het Industry 4.0 platform een onafhankelijke dataruimte tussen sectoren en bedrijven – met multilaterale samenwerking als doel. Het afstemmen van toeleveringsketens en digitale waardecreatie kunnen zo naar een nieuw niveau getild worden.

Als bedrijf dat Industrie 4.0 al hielp vormgeven, onder andere door bij te dragen aan het Reference Architecture Model Industry 4.0 (RAMI), namen Pepperl+Fuchs en haar dochteronderneming Neoception deel aan de HANNOVER MESSE in Duitsland van 17 tot 21 april 2023. Daar lieten ze zien hoe de volgende fase van de Manufacturing- X evolutie eruit ziet. Verschillende exposities met onderling geconnecteerde panelen op stand D76, hal 9, demonstreerden het slim gebruik van verschillende technologieën en standaarden om continue digitale samenwerking te creëren binnen een data-ecosysteem.

Het implementeren en gebruiken van een “Asset Administration Shell” (AAS) als sleutelcomponent voor de integratie van objecten en activa met toegevoegde waarde in digitale netwerken, vormde de kern van dit toepassingsgerichte concept. De toepassing strekt zich uit van discrete middelgrote productieomgevingen tot bedrijfsstructuren in de procesindustrie. Geïnteresseerden konden op de beurs informatie inwinnen over de verschillende aspecten van digitale informatietoegang en de daarvoor benodigde digitale infrastructuur.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details