NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Alles is in beweging

Alles is in beweging

Overal om je heen vindt beweging plaats. In de industriële automatisering is het belangrijk dat alles gecontroleerd in beweging komt en dat de processen ook onder controle blijven. Parker Hannifin is met zijn pakket van producten in staat aandrijvingen en besturingen te leveren voor iedere toepassing. 

Parker denkt echter niet in componenten, maar in totaaloplossingen. Totaaloplossingen in de vorm van complete systemen, technisch advies en logistieke oplossingen. Het bedrijf kan vanaf het beginstadium meedenken met klanten. Dit meedenken biedt diverse voordelen: het leidt tot efficiëntere processen, het verlagen van de kosten en het verbeteren van het resultaat. 

350 fabrieken

De producten worden geproduceerd in 350 fabrieken wereldwijd. In de Benelux maakt Parker er een totaalconcept van als pre-assembly, complete kit of compleet systeem. De producten en systemen vinden vervolgens hun weg naar diverse markten, waaronder olie en gas, semiconductor, scheepvaart, life sciences, mobiel en transport, en fabrieksautomatisering. 

Twee verkooplocaties

Parker Benelux telt twee verkooplocaties. Het hoofdkantoor staat in Hendrik Ido Ambacht. Hier zit het grootste gedeelte van het verkoopapparaat. Deze vestiging wordt gedeeld met een van de pneumatiekdivisies. In Oldenzaal is het andere verkoopkantoor gevestigd, en dit is ook de grootste hydraulische systeembouwlocatie.

De producten en systemen van Parker vinden hun weg in diverse markten.

Hydrauliek

Het bedrijf heeft meer dan een miljoen verschillende producten, verdeeld over negen technologieën. Hierna volgt een overzicht van de belangrijkste productgroepen. Hydrauliek: pompen, motoren, cilinders, ventielen, power units, accumulatoren, warmtewisselaars, manifolds, besturingssystemen, complete systemen en aggregaten.

Hightech markt

De semiconductormarkt is een hightech markt die voortdurend in beweging is. Parker heeft een groeiend aantal producten en systemen in het pakket, die aansluiting vinden bij deze zeer hoogwaardige markt. De belangrijkste productgroepen zijn: instrumentatie (process control), pneumatics, elektromechanica, fluid & gas handling, proces filtratie, sealing & shielding en systeemintegratie.

Afdichtingen in de semiconductormarkt

De prestaties van afdichtingen zijn in de semiconductormarkt essentieel om de output van chips te vergroten en downtime te verlagen. Het bedrijf ondersteunt deze markt door continu te investeren in de ontwikkeling van innovatieve materialen. De R&D inspanningen werpen hun vruchten af. Zo heeft Parker diverse elastomeren ontwikkeld om de semiconmarkt verder te brengen in elk proces; van oppervlaktebehandeling tot het testproces van wavers. Samen is het mogelijk processen te controleren en beheersen in de precisie-industrie. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.