NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Met ASi Safety at Work en ASi-5 Safety zijn diverse eisen qua muting eenvoudig, efficiënt en voordelig te realiseren.

Altijd up-to-date

Zo eenvoudig als het is om nodes in AS-Interface-netwerken via een profielkabel en priktechniek aan te sluiten, zo lastig kan het zijn om complexe automatiseringsoplossingen zoals stuwdrukvrij transport ZPA en muting te configureren. Bij Bihl+Wiedemann word je niet met dit probleem geconfronteerd. De gebruikersinterface van de softwareproducten wordt steeds verder verbeterd, en daarmee ook de gebruikersbeleving. Datzelfde geldt voor apparatuur van de onderneming, zoals de ASi-5-module BWU4386 met acht IO-Link Master-poorten.

In een tijd waarin componenten schaars zijn en de levertermijnen lang, heeft Bihl+Wiedemann het potentieel van firmware-updates onderkend. Zo is het op elk moment mogelijk om nieuwe ASi-apparaten al in een vroeg stadium aan testgebruikers ter beschikking te stellen. Wensen van klanten kunnen snel worden geïntegreerd en nieuwe functionaliteit kan worden geïmplementeerd en gevalideerd. 

ZPA-oplossing van Bihl+Wiedemann voor stuwdrukvrije transporttechniek.

Het resultaat is dat de time-to-market van de oplossing voor iedereen wordt verkort. Prototypen en producten blijven permanent bij de klant en zijn op korte termijn en efficiënt in samenwerking met de latere gebruikers te verbeteren, simpelweg door firmware-updates via het internet, waarbij uiteraard alle Safety-aspecten worden meegenomen. 

Ook service en support kunnen voordeel hebben van deze opzet. Vaak is het namelijk niet meer nodig om hardware heen-en-weer te sturen. Een nauwe samenwerking met klanten zorgt ervoor dat de firmware steeds stabieler wordt. Bijvoorbeeld bij het implementeren van hun eerste ASi-applicatie, bij de (eerste) ingebruikneming van prototypen, of bij het testen van serieproducten in het kader van een systeemconfiguratie. Aanvullend kunnen ook niet-gespecificeerde instellingen of waarden worden ‘gecompenseerd’, zoals bij IO-Link-producten van andere merken.

Bij de ASi-5-module BWU4386 met acht IO-Link Master-poorten is via pin 2 desgewenst bij elke poort een extra in- of uitgang te configureren.

Pc-software gericht op positieve gebruikersbeleving

De reden waarom de gebruiksvriendelijkheid van de softwaretools steeds verder wordt verbeterd, is om ervoor te zorgen dat gebruikers graag met de software werken en een positieve gebruikersbeleving hebben. De ontwikkeling van de gebruikersinterface is er dan ook op gericht om ook redelijk complexe en zelfstandige besturingstaken zo eenvoudig mogelijk te maken. 

ASi-5-module met acht geïntegreerde IO-Link Master-poorten van Bihl+Wiedemann (BWU4386).

We noemen hier twee voorbeelden van toepassingen met een redelijk complexe configuratie en logica: ZPA, de stuwdrukvrije transporttechniek met bufferzones en ophopingstrajecten in stationaire transportinstallaties, en de Safety-functie ‘muting’ om gevarenzones te beveiligen wanneer er materiaal wordt toegevoerd. Beide zijn eenvoudig en zonder PLC-programma’s te configureren dankzij de gebruiksvriendelijke softwaresuites van Bihl+Wiedemann. Een feedbackfunctie in de software zorgt ervoor dat de wensen en uitdagingen van klanten nog beter kunnen worden onderkend, beter begrepen en uiteindelijk ook kunnen worden gerealiseerd of opgelost. Door de feedback zorgvuldig te onderzoeken en te groeperen, groeien de tips van afzonderlijke gebruikers uit tot innovaties voor alle gebruikers van de ASi- en IO-Link-modules van Bihl+Wiedemann.

Integratie IO-Link via ASIMON360.

Voordelig en flexibel inzetbaar: BWU4386 met acht IO-Link Master-poorten

De ASi-5-module BWU4386 is de eerste IO-Link Master met acht poorten die via priktechniek en een profielkabel wordt aangesloten. Weer een voorbeeld van hoe klanten profiteren van de combinatie van steeds betere pc-software en voortschrijdende productontwikkelingen. Dit apparaat is zo ontworpen, dat elk van de acht IO-Link Master-poorten in klasse A niet alleen optreedt als interface voor IO-Link-apparaten, maar ook nog een standaard ingangs-/uitgangssignaal levert. De poort is als vijfpolige M12-aansluiting opgezet. Via pin 2 is desgewenst een extra in- of uitgang te configureren: overzichtelijk en eenvoudig via de softwaresuites van Bihl+Wiedemann. Ook in dit geval kan de gebruiker alles zo intuïtief mogelijk instellen en merkt hij niets van de complexiteit op de achtergrond. 

De ASi-5-module BWU4386 met acht geïntegreerde IO-Link Master-poorten is niet alleen flexibeler, maar ook voordeliger dan vergelijkbare IO-Link Masters. Als je de kosten van modules in een systeemvergelijking afzet tegen andere IO-Link Masters, blijkt dat gebruikers kunnen calculeren met aansluitkosten van minder dan 25 euro per poort. Zo bespaar je met tien IO-Link-apparaten al tot 18%. Bij 200 apparaten loopt dit voordeel zelfs op tot 60%! In een systeemvergelijking met IO-hubs van andere fabrikanten liggen de besparingen in dezelfde orde van grootte. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.