Anti-corrosiebehandeling als alternatief voor rvs - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Anti-corrosiebehandeling als alternatief voor rvs

Anti-corrosiebehandeling als alternatief voor rvs

Rvs is in de voedingsindustrie vaak de eerste keuze wegens zijn uitstekende bestendigheid tegen corrosie. Het materiaal is echter wel duur, waardoor fabrikanten hun uitvoeringen tot slechts enkele varianten beperken die niet altijd op maat van uw toepassing zijn. NORD DRIVESYSTEMS ontwikkelde daarom de anti-corrosiebehandeling nsd tupH (sealed surface conversion system) om te voldoen aan de eisen van moeilijke omgevingsomstandigheden en applicaties met hoge hygiënestandaarden. Deze innovatieve oppervlaktebehandeling maakt aluminium aandrijvingen zeer robuust en duurzaam. 

De oppervlaktebehandeling van Nsd tupH van NORD DRIVESYSTEMS is een uitstekende anti-corrosieve behandeling voor tandwielkasten, motoren, frequentieomvormers en motorstarters in een gegoten aluminium behuizing voor washdown applicaties. Door dit speciaal procedé toe te passen, wordt het oppervlak corrosiebestendig en harder gemaakt. Hierdoor gedraagt het behandelde aluminium zich als rvs met betrekking tot corrosiebescherming. Het is evenwel geen coating, maar een oppervlaktebehandeling die een beschermende laag creëert die zich permanent hecht aan het substraatmateriaal. In tegenstelling tot verf of coating kan het met andere woorden niet losraken of afbladderen. Eventuele schade blijft lokaal en zal zich niet verder uitbreiden. Het oppervlak is gemakkelijk te reinigen en is grotendeels bestand tegen zuren en logen. Het is zelfs mogelijk om er hogedrukreiniging op toe te passen, ook diverse agressieve media hebben geen invloed op de behandeling.

Nsd tupH
Het is evenwel geen coating, maar een oppervlaktebehandeling die een beschermende laag creëert die zich permanent hecht aan het substraatmateriaal.

Duurzaam alternatief
Nsd tupH aandrijfeenheden zijn een robuust en duurzaam alternatief voor gecoate reductiemotoren of rvs uitvoeringen. In tegenstelling tot rvs aandrijvingen, die slechts door enkele fabrikanten aangeboden worden en bovendien in slechts enkele varianten beschikbaar zijn, is de nsd tupH oppervlaktebehandeling beschikbaar voor quasi alle aluminium componenten van NORD. Bij de nsd tupH aluminium aandrijvingen zijn alle DIN- en standaardcomponenten, inclusief de aandrijfassen, gemaakt van rvs. De ventilatorloze, gladde motoren verspreiden geen bacteriën en werken geruisloos. Ze zijn beschikbaar als synchrone en asynchrone motoren en voldoen aan de efficiëntieklassen IE2 en IE3 (asynchrone motoren) en IE4 (synchrone motoren).

Gecertificeerd voor toepassing in de voedingsindustrie
NORD aandrijvingen met nsd tupH voldoen aan FDA Title 21 CFR 175.300 en zijn zo geschikt voor toepassing in de voedingsindustrie. Ze zijn met succes getest volgens ASTM D714 (blaarvorming, ASTM D610-08 (corrosie), ASTM D1654-08 volgens DIN EN ISO 2409 (krassen), ASTM B117-09 volgens DIN EN ISO 9227 (zoutsproeitest) en ASTM D3170 (gravelometer). Bovendien is hun weerstand tegen de reinigingsmiddelen die in de voedingsmiddelenindustrie gebruikt worden, bevestigd na onderzoek. De oppervlaktebehandeling nsd tupH is een pro voor alle aandrijvingen die onder extreme omgevingsomstandigheden ingezet worden en voor hygiënisch gevoelige toepassingen. Dit omvat de dranken- en voedingsmiddelenindustrie, waterbehandelings- en rioolwaterzuiveringsinstallaties evenals offshore- en onshore-toepassingen.   

Tekst Valérie Couplez  |  Beeld NORD DRIVESYSTEMS

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.