Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Services & Solutions

Anti-Rotatie Systeem voor RK Light Clamps

Naamloos-1
De groeven liggen 90° ten opzichte van elkaar zodat bij gebruik van de clips altijd een haakse verbinding gerealiseerd wordt.

15 november 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Rotatievergrendeling voor buisverbindingen uit kunststof

RK Rose+Krieger breidt zijn assortiment accessoires voor RK Light Clamps kunstof buisverbindingen uit met enkelvoudig elementen in maat 30 mm. De nieuwe Anti-rotatie voorziening, die wordt gebruikt voor systeemverbindingen, garandeert een snelle montage en eenvoudige afstelling van de constructie.

De groeven liggen 90° ten opzichte van elkaar zodat bij gebruik van de clips altijd een haakse verbinding gerealiseerd wordt.

Productvoordelen van het Anti-Rotatie Systeem:

 • Aanzienlijke tijdswinst bij de montage
 • Complexe systemen kunnen door één persoon worden gemonteerd
 • Clips worden geïnstalleerd zonder gereedschap
 • Rotatievergrendeling in stappen van 90°
 • Vangt tot driemaal hogere torsiemomenten op
 • Kan worden gebruikt met alle gesloten kunststof buisverbindingen met een diameter 30

Het systeem bestaat uit een geanodiseerde aluminium buis (diameter 30 mm) met vier onder een hoek van 90° profielgroeven en een zwarte, versterkte polyamide kunststof clips. Het kan worden gecombineerd met alle 30 mm enkelvoudige RK Lichtklemmen met gesloten uitvoering. Bijkomend voordeel: Het is veel gemakkelijker uit te lijnen en te installeren dan conventionele metalen verbindingsstukken.

Voor de montage wordt het sleufprofiel door de kunststofverbinding geschoven, tegen verdraaiing beveiligd door middel van twee clipsen – aan weerszijden van de buisverbinding – en vervolgens vastgezet door eenvoudig de schroef van de buisverbinding aan te draaien. De 90°-schikking van de vier profielgroeven garanderen dat de buizen altijd precies haaks op elkaar staan. Met het nieuwe systeem kunnen door één persoon complexe constructies worden gemonteerd.

De clips kunnen zonder gereedschap gemonteerd worden

Eenvoudige montage, snelle uitlijning, rotatie vergrendeling

Het Anti-Rotatie Systeem wordt vooral aanbevolen voor het integreren van verlengarm constructies. Bij dergelijke toepassingen is het lichte gewicht van een kunststof buisverbinding een voordeel. In het verleden werden ze echter zelden gebruikt omdat ze bij een te hoge moment belasting de oriëntatie niet konden aanhouden. Het nieuwe Anti-Rotatie System voorkomt dit, waardoor de constructie niet meer verdraait, omdat het veel hogere momenten kan opvangen dan eenvoudige kunststof verbindingsstukken. Gebruikers profiteren veel meer van de voordelen van enkelvoudige  RK lichtgewicht verbindingsstukken. Het systeem kan worden gecombineerd met elk ander 30 mm component, waardoor het ideaal is voor gebruik in toepassingen waar de oriëntatie en klemvastheid belangrijk zijn.

De buizen van het Anti Rotatie Systeem zijn verkrijgbaar op zes meter of op lengte gesneden. De clips worden geleverd in zakken van tien stuks.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details