NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Apex Dynamics verlengt sponsoring team rembrandts

Apex Dynamics verlengt sponsoring team rembrandts

Apex Dynamics kan niet onder stoelen of banken schuiven hoe enthousiast zij wordt van techniek. Naast deze grote interesse vinden we het ook belangrijk om de technici van de toekomst te stimuleren en in hen te investeren. Om deze reden is Apex Dynamics al drie jaar trotse sponsor van Team Rembrandts, een organisatie die zich bezighoudt met de FIRST robot competitie maar vooral ook het betrekken van jeugd bij technische opleidingen. Een samenwerking die wij met veel plezier verlengen. Voor die gelegenheid werd Apex Dynamics uitgenodigd tijdens de voorbereiding van het nieuwe bouwseizoen.

ENGINEERS VAN DE TOEKOMST

Apex Dynamics sponsort Team Rembrandts sinds 2018. In die tijd hebben wij Team Rembrandts een aantal mooie prijzen in de wacht zien slepen. Zo wonnen ze in totaal meer dan 20 awards, waaronder de Engineering Inspiration Award tijdens de wereldkampioenschappen in Detroit, de Chairman’s Award tijdens de Palmetto Regional en zijn ze zelfs in 2019 Wereldkampioen in de FIRST Robotics Competition geworden.

Naast dat Apex Dynamics zelf ook geïnspireerd wordt door het enthousiasme van de studenten is het belangrijk dat we de engineers en technici van de toekomst motiveren om ons werkveld te betreden. Wij zien het als noodzakelijk om nu in de techniekstudenten van de toekomst te investeren.

“Gedrevenheid en enthousiasme zijn de eerste woorden die in mij opkomen als ik de avond moet omschrijven. Deze studenten zijn de engineers van de toekomst en de motivatie om de handen uit de mouwen te steken is goed zichtbaar. Hier doen we het voor. Wij hopen deze studenten over een paar jaar natuurlijk terug te zien in de technische werksectoren” vertelt directeur Thom van Oss van Apex Dynamics.

FIRST ROBOTICS COMPETITION

Op 8 januari wordt bekend gemaakt waar de challenge tijdens de FIRST robotics competition in Florida, Amerika, om gaat. Welke opdracht moet de robot kunnen uitvoeren en welke andere eisen worden er aan de robot gesteld? Vanaf dit moment hebben de studenten zeven weken de tijd om de meest succesvolle robot te ontwerpen en bouwen.

Tijdens de voorbereidingsavond, waar Apex Dynamics bij aanwezig mocht zijn, werden de (nieuwe) studenten voorbereid op het ontwerp- en bouwproces en werden de verschillende fases doorlopen in aanloop naar de competitie, oftewel de regionals. Het doel? De verschillende afdelingen binnen Team Rembrandts informeren, enthousiasmeren en meenemen in dit proces.

DE ONTWIKKELINGEN IN BEELD

Om de prestaties en ontwikkelingen binnen Team Rembrandts ook in 2022 in beeld te brengen gaat Apex Dynamics in januari langs om in beeld te brengen hoe het bouwseizoen er in de praktijk uit ziet en filmen we tijdens de zomerperiode de off season activiteiten waarbij gewerkt wordt aan de technische kennis van de teamleden. Daarnaast interviewen we een aantal alumni; Hoe ervaren zij het technische werkveld en hoe integreren zij hun leerervaring van Team Rembrandts in hun dagelijkse werkzaamheden? Hiermee hopen wij ook bij te dragen aan het enthousiasmeren van jonge studenten voor de techniek.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.