NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Apparaten configureren en beheren was nog nooit zo eenvoudig
Met dit IIoT-platform wordt het kinderspel om al uw Turck apparaten, en bij uitbreiding zelfs alle slimme sensoren en actuatoren, te installeren, configureren en beheren.

Apparaten configureren en beheren was nog nooit zo eenvoudig

De komst van IIoT heeft het werk van machinebouwers er niet gemakkelijker op gemaakt. De Turck Automation Suite doet dat net wel. Met dit IIoT-platform wordt het immers kinderspel om al uw Turck apparaten, en bij uitbreiding zelfs alle slimme sensoren en actuatoren, te installeren, configureren en beheren. En wat dit nog interessanter maakt: deze tool is volledig gratis.

​In december ligt er voor iedereen doorgaans wel een geschenk onder de kerstboom. Ook Turck deed er vorig jaar een flinke strik om, met de lancering van zijn Turck Automation Suite (TAS), een tool die het helemaal gratis ter beschikking stelt van zijn klanten. Turck Multiprox project & system engineering Jeroen Macharis legt uit hoe dit IIoT-platform precies van meerwaarde kan zijn voor machinebouwers en eindgebruikers. 

“De functie is tweeledig. Het is enerzijds een netwerk en anderzijds een device configuratietool. Zonder de nood aan extra software – het TAS is een webapplicatie – krijgt men hiermee een complete oplossing in handen voor updates, apparaatbeheer en slimme sensoren. Alles kan voortaan vanuit één centrale plek aangepast en beheerd worden, op een cyberveilige manier. Want ook daarnaar ging bijzonder veel aandacht.” 

Vanuit TAS kunnen de parameters van elk device geconfigureerd en geparametreerd worden, ook in batch, wat bij grote netwerken bijzonder veel tijd bespaart.

Apparaten eenvoudig beheren, ook in batch

Turck is met zijn TAS een nieuwe weg ingeslagen. Performante hardware voor automatisering blijft uiteraard het handelsmerk van het bedrijf, maar het voegt daar nu zijn eigen diensten en software aan toe. “Digitalisering is de toekomst. We willen future proof producten afleveren door een holistische benadering te hanteren. Een waarin hardware en software naadloos samenkomen om onze klanten zoveel en zo goed mogelijk te ontzorgen”, verduidelijkt Macharis.

Gebruiksgemak was dan ook een van de uitgangspunten bij de ontwikkeling van TAS. “Met één druk op de knop wordt een netwerkscan uitgevoerd die alle Turck apparaten op dat netwerk detecteert en relevante apparaatinformatie weergeeft. Van daaruit is het kinderspel om de parameters van elk device te configureren en te beheren. En dat kan ook in batch, wat bij grote netwerken bijzonder veel tijd bespaart bij inbedrijfstelling en onderhoud, bijvoorbeeld om beveiligingsupdates uit te voeren.”

Alles kan voortaan vanuit één centrale plek aan­gepast en beheerd worden op een cyberveilige manier.

Gebruiksvriendelijke features

Daarnaast bevat TAS verschillende interessante features die verder inspelen op die missie om het werk van de machinebouwer of eind­gebruiker zo eenvoudig mogelijk te maken. 

ARGEE View, bijvoorbeeld. “Met de ARGEE software veranderen de Ethernet I/O modules van Turck in logische controllers voor direct gebruik in het veld. Het voordeel? De I/O kunnen stand-alone logische bewerkingen en beslissingen nemen. Ze kunnen hybride werken met de PLC om bepaalde data al voor te bewerken of ze kunnen nog steeds als ‘domme’ PLC slave fungeren. Met TAS kunnen gebruikers ARGEE programma’s eenvoudig importeren op een groep apparaten en centraal beheren.”
Een tweede handigheid is BEEP view. “BEEP staat voor Backplane Ethernet Extension Protocol. Soms zijn netwerken ‘maxed out’, met andere woorden, op het netwerk van uw PLC kunnen niet meer deelnemers of I/O-modules worden aangesloten. Hiervoor is BEEP ontworpen. Het breidt Ethernet-netwerken uit met maximaal 33 I/O-modules via slechts één IP-adres. Daarmee kunnen we het aantal IP-adressen in industriële netwerken verminderen. Ook het beheer en de configuratie van deze netwerken zijn gemakkelijk te configureren, importeren en exporteren vanuit TAS”, voegt Macharis toe.

De netwerkscan detecteert alle Turck apparaten en geeft relevante apparaatinformatie.

Nog verder ontwikkelen

Dit is nog maar het tipje van de ijsberg. Turck is vastbesloten om de komende maanden en jaren verder aan zijn platform te sleutelen om de voordelen van een snellere ingebruikname, minder downtime en een makkelijker beheer verder in te verf te zetten. In kwartaal drie zou de netwerkscan bijvoorbeeld al worden uitgebreid om ook apparaten die niet van Turck zijn te herkennen. Wat mogen we zo nog verwachten? 

“Vandaag werkt TAS nog via software die men gratis kan downloaden. Binnenkort zal je het rechtstreeks kunnen bereiken vanuit een cloud-omgeving. Dat maakt die functies voor gebruikers van overal toegankelijk. Daarnaast zal ook de mogelijkheid komen om verschillende toegangsrechten tot TAS toe te kennen aan verschillende gebruikersprofielen.” To be continued, dus. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.