BelOrta zet in op maatwerk touchsolution - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
BelOrta zet in op maatwerk touchsolution

BelOrta zet in op maatwerk touchsolution

Op BelOrta worden dagelijks tot 4.000 ton groenten en fruit verhandeld. “Van maandag tot zaterdag komen kopers samen in de verkoopszaal om hun groeten en fruit aan te kopen”, zo begint Tim Van Caeyzeele, Head of ICT bij BelOrta zijn verhaal. “Ze nemen plaats aan één van de veilingbanken waar ze alle klokbewegingen op de voet volgen en transacties afsluiten.” Elke veilingbank is uitgerust met een interactief scherm waarop kopers informatie en prijzen raadplegen over de producten.

“De veilingbanken waren reeds voorzien van een touchscreen, maar deze schermen draaiden nog op Windows XP wat voor ons een cybersecurity risico inhield. De beslissing om over te schakelen naar Windows 10 betekende dus ook meteen de start van onze zoektocht naar nieuwe schermen voor onze veilingbanken.”

 “We wilden op een zo efficiënt mogelijke manier de interactieve schermen vervangen, zonder dat we de volledige veilingbank moesten vernieuwen. Eén van de vereisten was dus dat de nieuwe touchscreens qua afmetingen zo goed mogelijk overeenkwamen met de afmetingen van de oude schermen. Daarnaast zochten we ook een partner die ons hierbij kon assisteren. Een partij die enerzijds de hardware kon leveren en die anderzijds de bestaande maatwerkoplossing kon aanpassen naar de nieuwe noden”, aldus Tim.

Voortaan is elke veilingbank uitgerust met een Elo 1291L interactief scherm, flush geïntegreerd op de plaats waar de oude schermen zaten.

Maatwerk

“Op basis van de bestaande oplossing zijn wij op zoek gegaan naar het best passende touchscreen voor dit retrofit project”, zo vult Anton Hammenecker, Account Manager bij DOBIT aan. “Door effectief de veilingbanken te demonteren, kwamen we tot de conclusie dat de Elo 1291L nagenoeg perfect pastte binnen de bestaande opstelling. Aangezien BelOrta reeds overtuigd was van de kwaliteit van de Elo schermen, konden we snel schakelen en een plan van aanpak uitwerken. In slechts twee weken tijd werden de veilingbanken gedemonteerd, de uitsparing om maat gefreesd, werden de nieuwe schermen flush geïntegreerd bij DOBIT en monteerden onze techniekers de nieuwe oplossing bij BelOrta.”

PCAP biedt flexibiliteit

“Alles werd op tijd en op budget opgeleverd”, voegt Tim hieraan toe. “Door in te zetten op de Elo 1291L met PCAP touchtechnologie ziet het geheel er bovendien nog moderner uit omdat PCAP een mooie flush integratie mogelijk maakt. Bovendien biedt PCAP ook meer flexibililiteit voor toekomstige toepassingen, vanwege de multi-touch functionaliteit”, zo besluit Anton.

Over DOBIT products

DOBIT products is jouw partner voor kwalitatieve touchscreen producten voor de industriële markt. Maak kennis met  ons gevarieerd aanbod aan producten en ga voor een efficiënte en kostenbesparende touchoplossing. Van touch- monitoren tot touchcomputers en van HMI’s, tot PC’s en kiosken: afhankelijk van jouw toepassing kiezen we samen de beste oplossing!

products.dobit.com
[email protected]
+32 14 285 785
+31 492 472 638

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.