Breed aanbod voor geïntegreerde oplossingen - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Breed aanbod voor geïntegreerde oplossingen
Het team van Routeco België is gepokt en gemazeld in industriële automatisering. Binnenkort werken ze vanuit een nieuwe vestiging.

Breed aanbod voor geïntegreerde oplossingen

Hadden ze elk product uit het gamma willen meenemen naar Indumation, dan hadden ze meer dan een hal nodig gehad. Maar het blijft beperkt tot stand 445. Routeco zal daar als exclusief distributeur van Rockwell Automation tonen welke meerwaarde het oplevert voor machinebouwers en eindgebruikers om met wereldwijd de grootste speler actief in industriële automatisering samen te werken. Wie het verschil wil maken om tot een duurzamer, productiever of veiliger proces te komen, moet immers meer en meer geïntegreerd gaan denken. En dan is de breedte van het aanbod van Rockwell Automation, ondersteund met de expertise op het terrein van het Routeco team, een ongelooflijke troef.

Routeco maakt al sinds 1978 furore als een van de belangrijkste Britse distributeurs van industriële automatiseringsproducten. Daar zit het partnerschap dat ze als exclusief distributeur zijn aangegaan met Rockwell Automation zeker voor iets tussen. Nadat Routeco eerder al neerstreek in het zuiden van Nederland, het hart van de machinebouwmarkt, kwam er in 2020 ook een eigen Belgisch filiaal in Turnhout. Iets waarvoor Rockwell Automation zeker vragende partij was. 

Regional channel manager Jan van Gameren legt uit: “Onze sterkte is de enorme breedte van ons aanbod. Van een simpele drukschakelaar tot PLC’s voor de aansturing en zelfs de overkoepelende software om fabrieken verder te optimaliseren. We hebben alles. Door te kiezen voor een diepgaande samenwerking met partners staan we dichter in de markt bij onze klanten en de uitdagingen waar ze voor staan. Zij zijn onze antennes in het veld, wij zorgen dat ons gamma blijft beantwoorden aan alle eisen. Je kan samen meer toegevoegde waarde realiseren. Een plus een hoeft niet twee te zijn.”

Routeco zal op Indumation als exclusief distributeur van Rockwell Automation tonen welke meerwaarde het oplevert om met wereldwijd de grootste speler in industriële automatisering samen te werken.

Met de voeten stevig in het veld 

Een belangrijke vereiste daarvoor is uiteraard de aanwezigheid van technische knowhow. Het team van Routeco België, onder leiding van country directeur James Jonckers, is dan ook gepokt en gemazeld in industriële automatisering. “Onze mensen zijn echte ‘boots on the ground’, technische specialisten die oplossingen helpen zoeken en uitwerken. En die vooral lokale aanwezigheid opbouwen.” 

Rockwell behoeft uiteraard weinig introductie, elke machinebouwer is wel vertrouwd met de naam, maar weinigen beseffen hoe breed en hoe diep dat aanbod van deze automatiseringsspecialist precies reikt. Salesmanager Johny Vangeel: “Rockwell staat voor de ‘connected enterprise’ . Automatisering draait immers om de integratie van controle- en informatietechnologie. OT en IT. Dat is de manier om van je productie een ecosysteem te maken dat zich voortdurend optimaliseert op vlak van efficiëntie, flexibiliteit, veiligheid en kwaliteit. Van de software, tot de hardware, van de kleinste veiligheidsschakelaar tot de grootste PLC, van IoT-software tot cybersecurity…: we kunnen het allemaal aanbieden en een architectuur opzetten die data naadloos laat stromen.”

Automatisering draait om de integratie van controle- en informatietechnologie. Dat is de manier om een ecosysteem te bouwen dat zich voortdurend optimaliseert op vlak van efficiëntie, flexibiliteit, veiligheid en kwaliteit.

Ondersteuning met hardware, software en diensten

Ook daarin laat Routeco duidelijk zijn meerwaarde zien. Vangeel: “Digitalisering gebeurt tegen verschillende snelheden in de industrie. We proberen daarom de brug te slaan in de praktijk tussen hoever bedrijven vandaag al staan in die transformatie en vooral waar ze naartoe willen. Wij zorgen voor de ondersteuning met hardware, software en diensten.” 

Jonckers vult aan: “Willen ze een hogere kwaliteit nastreven? Willen ze energiezuiniger werken? Willen ze minder productiestilstanden? We kijken samen met hen welke data daarvoor nodig zijn en hoe ze ingezet kunnen worden. Daarbij proberen we ook verder dan morgen te kijken, naar hoe slimme machines de basis kunnen leggen voor bijvoorbeeld nieuwe businessmodellen. Digitaal en geïntegreerd werken biedt echt mogelijkheden om je verder te differentiëren van concurrenten en meer te halen uit je machines. De troef van een partner als Rockwell is dat ze alles in eigen huis beschikbaar hebben, van de kleinste sensor tot de PLC en alle bovenliggende software. Maar tegelijk staan ze voor een zeer open architectuur, waar je ook andere componenten en diensten aan kan vasthaken om tot één geïntegreerd systeem te komen. Op die manier kan je hele fabriek perfect gekend, geweten en gestuurd zijn. Dat wordt onze boodschap op Indumation.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.