NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Breng uw goederen betrouwbaar in beweging
De nood aan automatisering in logistiek nam de voorbije jaren sterk toe. Een trend die ook nog niet zal gaan liggen.

Breng uw goederen betrouwbaar in beweging

Logistiek draait helemaal rond het in beweging brengen van goederen en mensen. De sleutelwoorden in logistiek vandaag zijn snelheid, flexibiliteit, efficiëntie, performantie, veiligheid, kwaliteit en monitoring. Met andere woorden, goederen en componenten moeten zich snel en betrouwbaar een weg banen door het productieproces. Een kolfje naar de hand van de slimme sensortechnologie van ifm electronic.

De nood aan automatisering in logistiek nam de voorbije jaren sterk toe. Een trend die ook nog niet zal gaan liggen de komende tijd, want wie oplossingen zoekt om de prestaties, kwaliteit en veiligheid te verbeteren, de snelheid of flexibiliteit te verhogen, foutenlast terug te brengen en een constante monitoring te verzekeren, kan niet om automatisering heen. ifm bouwt al jaren aan een wijd gamma van producten en oplossingen die specifiek voor deze markt ontwikkeld zijn. Klassieke technologie, maar ook innovatieve, van positiesensoren en RFID-devices tot 1D-, over encoders, displays en 2D- of 3D-visiesystemen, tot conditiebewaking door middel van trillingsmetingen, en zoveel meer.

Voor meer efficiëntie en kwaliteit tegen minder kosten

Met zijn aanbod helpt ifm electronic u om meerwaarde te creëren op drie domeinen. 

Allereerst zal automatisering via slimme sensoren de efficiëntie en de prestaties van hoe uw goederen door uw productie bewegen verbeteren en fouten reduceren. Hoe dat kan? Door de toegevoegde waarde van digitale communicatie via IO-Link. Helemaal, van de sensor in het veld tot de bovenliggende IT-systemen, worden uw processen en hun onderhoudsnoden nauwgezet gemonitord en aangestuurd. 

De technologie van ifm is wijdverspreid binnen magazijnen in Europa en ver daarbuiten.

Ten tweede helpt ifm u de kwaliteit van uw producten en het niveau van uw service verhogen. De vijf jaar garantie die ifm verbindt aan zijn producten bewijst dat u technologie in handen krijgt die bijzonder robuust en betrouwbaar is om voor een optimale flow te zorgen in uw processen. 

Ten derde staat vandaag kostenbesparing hoog op de agenda. Door de kwaliteit van de componenten en ifm’s motto om dicht bij zijn klanten te staan, krijgt u de beste oplossing op maat van uw noden om uw processen betrouwbaar te automatiseren.

Logistieke toepassingen

De technologie van ifm is wijdverspreid binnen magazijnen in Europa en ver daarbuiten. Ze bewijst onder meer haar toegevoegde waarde bij AGV’s en AMR’s, waar ze instaat voor obstakelherkenning, botsingsvermijding, lokalisatie en navigatie. De nieuwe O3R camera’s zijn bijvoorbeeld uniek in de markt met hun capaciteiten, hun compacte behuizing en hun mogelijkheid om meerdere camera’s te combineren. 

Een tweede domein waarin ifm electronic uitblinkt is 3D-metingen voor palletiseerprocessen. De 3D-camera’s van ifm zorgen voor de juiste technologie om accurate metingen van goederen in welke vorm en formaat dan ook uit te voeren. 

Ook in magazijnen neemt conditiebewaking een steeds prominentere rol in. Met de technologie van ifm kan u vroegtijdig het terugvallen van de prestaties van bepaalde componenten of abnormaal gedrag detecteren, zodat er geen ongeplande stilstanden optreden. 

Ontdek wat er allemaal mogelijk is aan slimme automatisering

Maar geen twee magazijnen zijn dezelfde. Om u te helpen de bomen door het logistieke bos te blijven zien, organiseert ifm op 15 september een internationale webinar. U krijgt tweemaal de kans (om 10 uur en om 15 uur) om alles te weten te komen over onderstaande onderwerpen. Een concreet toepassingsvoorbeeld zal illustreren wat dat in de praktijk allemaal voor meerwaarde kan opleveren. Scan de QR-code om u vandaag nog in te schrijven.

  • magazijnautomatisering, AGV’s en AMR’s 
  • identificatie, tracering en lokalisering van goederen, pallets, mobiele robots, shuttles…
  • typische uitdagingen in verband met poortcontrole en de oplossing van ifm
  • beheer van gegevensoverdracht en systeemintegraties
  • mogelijkheden van RTLS en RFID
  • RFID-producten en oplossingen voor magazijnautomatisering

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.