NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Cloud speelt sleutelrol in het ‘nieuwe normaal’
Om de uitdagingen van deze tijd aan te gaan is het vooral belangrijk dat industriële bedrijven hun werknemers de mogelijkheid bieden om flexibel te werken, onafhankelijk van hun locatie.

Cloud speelt sleutelrol in het ‘nieuwe normaal’

Meer dan ooit is de wereld van de automatisering vandaag in omschakeling. Flexibele werkschema’s, contact- en reisbeperkingen en de gestage groei van de productie-efficiëntie en diversiteit dwingen fabrikanten om hun manier van denken te veranderen. Met een nieuwe versie van zijn engineeringframework TIA Portal en een gebruiksvriendelijke en flexibele cloudoplossing helpt Siemens zijn klanten de trends in industriële digitalisering mee te blijven bepalen.

Digitale toepassingen waarmee we als privégebruiker vertrouwd zijn, maken op de achtergrond vaak gebruik van de cloud om een optimale en flexibele werking te garanderen. Denk maar aan de succesvolle streamingplatformen. De industrie moet dan ook een inhaalbeweging maken op wat er nu al gebeurt in de private sector. Want het wordt steeds duidelijker dat de wereld van automatisering en IT samensmelten. Eind mei werd daarom het TIA Portal V17 (Totally Integrated Automation Portal) gelanceerd. Met de V17 biedt Siemens nu ook een flexibele, cloudgebaseerde engineeringoplossing aan voor industriële automatisering: TIA Portal Cloud. De uitrol hiervan voor de Belgische markt volgt in de komende maanden.

Alle versies, alle opties

Met TIA Portal Cloud zijn gebruikers automatisch verzekerd van een snelle toegang tot de nieuwste TIA Portal versie (V17) en tot eerdere versies. TIA Portal Cloud biedt bovendien alle beschikbare TIA Portal opties, waaronder de failsafe engineeringsoftware Simatic Step7 Safety, Simatic Energy Suite voor energiemonitoring en Simatic S7-PLCSIM Advanced voor het simuleren en testen van het gebruikersprogramma in een virtuele controller. Naast deze veel gebruikte opties bevat de cloudversie ook minder bekende optiepakketten, zoals Simatic Visualization Architect (SiVArc). Door gebruik te maken van TIA Portal Cloud profiteren klanten dus van alle TIA Portal versies, inclusief alle beschikbare opties voor het engineering framework. Alle engineering- en simulatiescenario’s zijn voorzien in de cloud en bieden gebruikers een eenvoudige en performante testomgeving voor TIA Portal scenario’s.

Met TIA Portal Cloud zijn gebruikers automatisch verzekerd van een snelle toegang tot de nieuwste TIA Portal versie (V17) en tot eerdere versies.

Meer dan alleen een cloud

Vooral tijdens periodes waarin het vermogen om op afstand te werken essentieel is, zelfs over grenzen en tijdzones heen, kunnen cloudgebaseerde oplossingen bedrijven helpen om een belangrijke stap voorwaarts te zetten. Dankzij de webgebaseerde toegang tot TIA Portal Engineering in de cloud kunnen klanten de oplossing vanaf gelijk welke locatie flexibel gebruiken, zonder zelf iets te moeten installeren. De klant heeft enkel internettoegang, een bijgewerkte browser en een pc of tablet nodig. TIA Portal Cloud maximaliseert niet alleen de flexibiliteit en het gebruiksgemak, de cloudgebaseerde engineeringoplossing maakt ook komaf met tijdrovende updates. De nieuwste versies zijn immers altijd beschikbaar. Om het nieuwe productassortiment te vervolledigen omvat de oplossing ook cloudgebaseerde gegevensopslag voor TIA Portal projecten. De gebruiker kan bovendien rekenen op een gemakkelijkere verwerking via een centraal en veilig gegevensarchief. Voor zowel de verbinding met de cloud als de cloudopslag worden de nieuwste beveiligingsnormen toegepast om de intellectuele eigendom en kennis van gebruikers te beschermen.

Vraaggestuurde licentiemodellen

Met de roll out wordt tevens een nieuw betaalmodel aangeboden dat gebruikers een enorme meerwaarde biedt. Binnenkort zullen klanten de keuze hebben tussen twee licentiemodellen. Bij de aankoop van een TIA Portal V17 licentie kunnen gebruikers kiezen tussen het vertrouwde licentiemodel zonder einddatum met optionele software-updates of een nieuw vraaggestuurd abonnementsmodel dat flexibel kan worden aangepast aan de doelstelling en vereisten van de klant. Van kleinschalige klanten tot grote ondernemingen, van afzonderlijke machines tot complexe fabrieken en van eenvoudige controletaken tot simulaties en energiebeheer. Een soortgelijke optie zal worden aangeboden voor TIA Portal Cloud. De gebruikte diensten zullen aangerekend worden via een maandabonnement of op basis van een pay-per-use model.

Flexibel werken

Om de uitdagingen van deze tijd aan te gaan is het vooral belangrijk dat industriële bedrijven hun werknemers de mogelijkheid bieden om flexibel te werken, onafhankelijk van hun locatie. Waarom zouden we dan niet de vele voordelen van digitalisering benutten en vertrouwen op cloudgebaseerde engineeringoplossingen? Verschillende cloudoplossingen maken ons het leven immers al makkelijker in de privésfeer. Het is tijd om dezelfde stap te zetten in industriële automatisering, en digitalisering te gebruiken om onze huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan. Meer informatie vindt u op: https://sie.ag/3nVeu3d 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.