Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

CLS iMation zet zijn groei in Europa voort en opent met Alax Automation zijn eerste dochteronderneming in België

CLS-imation_logo[4]

2 februari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

CLS iMation bevestigt zijn internationale consolidatie dankzij dit partnerschap met de Belgische onderneming gespecialiseerd in automatisering

CLS iMation kondigt een historische stap aan en opent zijn eerste dochteronderneming in België, dankzij de overname van het Belgische bedrijf Alax Automation. Zo wil het bedrijf zijn aanwezigheid in Europa als automatiseringsadviseur consolideren en zijn op maat gemaakte diensten en geavanceerde oplossingen nog beter verspreiden.

Alax Automation, opgericht in 2002, heeft zich internationaal snel gevestigd als een betrouwbare partner voor automatisering in diverse industriële sectoren. Het bedrijf is gespecialiseerd in service en onderhoud, turnkey projecten, palletiseerrobots, vision systemen, lijncertificering en de bouw van vul- en verzegelingsmachines.

Voor CLS is deze investering het resultaat van een constante drive naar onderzoek en ontwikkeling in de logistieke sector. Dankzij deze nieuwe dochteronderneming is CLS iMation aanwezig in een strategisch en centraal Europees gebied en zo nog dichter bij alle klanten.

“De domeinen van logistiek en automatisering worden steeds complexer, onderling verbonden en geavanceerder. Net als de huidige marktcontext evolueren de behoeften voortdurend en vereisen zij nieuwe technische en creatieve vaardigheden en het vermogen om problemen snel op te lossen. Via strategische partnerschappen zoals die met Alax Automation en de opening van het nieuwe Belgische filiaal willen we nog sneller en uitgebreider inspelen op de behoeften van de klanten”, aldus Michele Calabrese, hoofd van de CLS Business Unit voor intelligente oplossingen voor logistieke automatisering.

Michele Calabrese

“De samenwerking met Alax is een nieuwe belangrijke mijlpaal in onze groeistrategie voor de komende jaren. De combinatie van de vaardigheden van CLS met die van Alax Automation zijn een fundamentele stap in de verwezenlijking van de ambitieuze plannen die we voor de komende jaren hebben opgesteld, met als doel innovatieve en geavanceerde oplossingen te creëren voor de automatiserings- en logistieke sector met projecten van internationale omvang”, aldus Paolo Vivani, algemeen directeur van CLS.

Paolo Vivani
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details