NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Conditiebewaking
       – 
      de toekomstgerichte
       
strategie voor uw nieuwe installatie

Conditiebewaking – de toekomstgerichte 
strategie voor uw nieuwe installatie

Hoe kan slim onderhoud storingen opsporen voor het te laat is? Door gebruik te maken van voorbewerkte, specifieke conditiegegevens – zonder dat daarvoor een dure uitbreiding van de infrastructuur nodig is. De conditiebewakingsoplossingen van Turck voor greenfield projecten maken dit mogelijk, of het nu gaat om multiprotocol Ethernet, ARGEE en IO-Link of schakelkastbewaking en Cloud Services.

Beschikbaarheid is cruciaal voor de algemene efficiëntie van installaties. Om verliezen te voorkomen moet de onderhoudsafdeling in het Industrie 4.0-tijdperk permanent beschikken kunnen over sensordata. Het voordeel: anomalieën veroorzaakt door sluipende fouten of slijtage worden sneller gedetecteerd. Dit komt doordat de verantwoordelijke medewerker zelf door een alarm op de hoogte wordt gebracht, of doordat conditiegegevens al in het voorspellend onderhoud zijn verwerkt. Hierdoor behoren extra kosten voor vermijdbare onderhoudswerkzaamheden en onoverzichtelijke hoeveelheden data tot het verleden.

‘Open’ systemen uit één hand

Van sensor tot cloud: realiseer het volledige besturings- en conditiebewakingssysteem met hardware- en softwareoplossingen van Turck. Met slechts één aanspreekpunt besparen installatieplanners niet alleen tijd, maar profiteren ze ook van perfect op elkaar afgestemde componenten. En wat als u apparaten van andere fabrikanten wilt integreren of gegevens naar uw eigen cloud wilt sturen? Geen probleem! Onze open interfaces garanderen een consequent hoge systeemflexibiliteit.

Eén infrastructuur, twee datastromen

Conditiebewaking is belangrijk voor de beschik­­baar­heid van machines, maar het mag niet ten koste van de datatransmissie gaan of tot dure uitbreidingen leiden. Turck lost dit op door proces- en conditiegegevens parallel over dezelfde lijn op te vragen. Dankzij multiprotocol Ethernet komt statusinformatie afzonderlijk in uw monitoringsysteem terecht. Bovendien wordt de hoeveelheid data door intelligente voorbewerking zodanig gereduceerd dat netwerken niet onnodig worden overbelast.

Van sensorsignaal tot digitaal onderhoudsplan

Ongewone trillingen in de motor? Hoge temperatuur in het veldapparaat? Schuimvorming in de tank? Verwisselbaar gereedschap waarvan het maximaal aantal bedrijfsuren bijna bereikt wordt? Voor het bewaken van kritische waarden is meestal geen afzonderlijke sensor voor conditiebewakingstaken nodig. In plaats daarvan leveren IO-Link apparaten zowel procesgegevens als acyclische apparaatgegevens, dat wil zeggen parameters of diagnosedata. Een standaardsensor kan echter met behulp van het juiste veldbusstation ook belangrijke bijkomende informatie leveren. Met de ARGEE programmeeromgeving kunt u eenvoudig condities en acties – van eenvoudige tot complexe – opslaan in de IP67 I/O-modules van Turck.

Directe route naar het IIoT

Turck’s Ethernet I/O-hardware ondersteunt drie protocollen: Profinet, EtherNet/IP en Modbus TCP. Dankzij deze ‘meertaligheid’ kunnen I/O-systemen of blokmodules via een speciaal protocol voorbewerkte toestandsgegevens doorsturen naar een Edge controller – en dit alles zònder de communicatie van proces­gegevens naar de controller te verstoren. Van daaruit leidt de datastroom, afhankelijk van de 
monitoringvereisten, ofwel naar het proces­besturingssysteem of naar een cloud, bijvoorbeeld via OPC UA of MQTT.

Zicht op de schakelkast

Temperatuurstijgingen, hoge luchtvochtigheid en niet goed gesloten deuren zijn slechts drie voorbeelden van gevaren voor schakelkasten en hun – vaak gevoelige – 
componenten. Gebruikers met compacte schakelkastbewakers die belangrijke waarden 
via interne of externe sensoren controleren, nemen geen risico’s. De IM18-CCM van Turck stuurt deze gegevens zelfs via Ethernet naar het IT-systeem.

Overall Equipment Efficiency

OEE is een maatstaaf voor de efficiëntie van uw productieproces (machines, productielijnen, …). Het is de verhouding tussen de echte productiviteit en de ideale wereld. OEE = % beschikbaarheid x % prestatie x % kwaliteit. Er bestaan ‘off the shelf’-oplossingen voor het optimaliseren van productiviteit. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.