NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
COPA-DATA breidt uit in Salzburg met opening tweede kantoorgebouw
Gouverneur Dr. Wilfried Haslauer, COPA-DATA CEO en oprichter Thomas Punzenberger en architect Gerhard Sailer bij de feestelijke opening (vanaf links)

COPA-DATA breidt uit in Salzburg met opening tweede kantoorgebouw

“Wat we doen, doen we met overtuiging. En vaak wel sneller dan een ander.”

COPA-DATA opent een nieuw kantoorgebouw en presenteert toekomstgericht energiebeheer voor gebouwen, gebaseerd op haar zenon softwareplatform.

Copa-DATA, ontwikkelaar van automatiseringssoftware, heeft haar hoofdkantoor in Salzburg uitgebreid en viert de opening van een tweede kantoorgebouw in de wijk Maxglan. Met een duidelijke toewijding aan de locatie en innovatief gebouwbeheer willen de ondernemers achter de automatiseringssoftware van Zenon nieuwe normen stellen op het gebied van duurzaamheid.

Het nieuwe kantoorgebouw COPA-DATA op het hoofdkantoor in Salzburg.

Een meeting plaats in het cyberspace tijdperk

Kort nadat de aanvraag voor het nieuwe gebouw in maart 2020 werd ingediend, sloeg de eerste lockdown toe als gevolg van de Covid 19-pandemie. “Zo moesten we overschakelen naar bijna 100 procent thuiswerken op afstand. Ons hoofdkantoor, dat kort daarvoor overvol was geweest, was plotseling donker, somber en leeg”, herinnert Phillip Werr zich, lid van het managementteam van COPA-DATA.

Ondanks de positieve flexibiliteit van werken op afstand, is Werr ervan overtuigd dat een gedeelde werkplek in de toekomst nog steeds nodig zal zijn, als ruimte voor ontmoeting en creatieve uitwisseling: “Het sociale component, de saamhorigheid, is een essentieel onderdeel van ons leven. Elke werkplek is ook een leefruimte – waar we een groot deel van onze dag doorbrengen.”

Om deze eisen voor een moderne werkomgeving effectief in te voeren in een nieuw gebouw, werd architectenbureau Halle 1 aan boord gehaald. Na het vaststellen van stedenbouwkundige normen in Salzburg ontstond een perfecte samenwerking. Architect Gerhard Sailer was onvermurwbaar dat het nieuwe gebouw “in zijn uiterlijk de objectiviteit, precisie, waarde en functionaliteit moest overbrengen die klanten van COPA-DATA ook verwachten bij softwareontwikkeling.” Het is een plek geworden die innovatief denken mogelijk maakt door diversiteit en de open ruimte.

Een inspirerende plek om te werken

Het vier verdiepingen tellende energiezuinige gebouw met zijn 120 moderne werkplekken biedt volop ruimte voor uitgebreid werk en flexibele samenwerking. Een panoramisch dakterras en een gemeenschappelijke keuken met toegang tot het tuinterras van 135 vierkante meter, goed uitgeruste kitchenettes en ruime loungeruimtes nodigen uit tot informele gesprekken tussen collega’s. De begane grond – een co-working ruimte met een centraal auditorium – dient als sociale ontmoetingsplek en ontmoetingszone voor klanten en medewerkers. Een goed doordachte werkomgeving in combinatie met de hoge kwaliteit van leven die de stad Salzburg biedt, maakt COPA-DATA een aantrekkelijke werkgever. Het bedrijf ziet dan ook steeds meer hooggekwalificeerde mensen uit het buitenland solliciteren naar functies.

Voor gouverneur Dr. Wilfried Haslauer is COPA-DATA een belangrijke partner als het gaat om het uitbreiden van de IT- en innovatielocatie: “COPA-DATA heeft een sleutelrol gespeeld in de ontwikkeling van Salzburg tot één van de toonaangevendste technologiecentra van Oostenrijk. Het nieuwe gebouw is het bewijs dat de succesvolle geschiedenis wordt voortgezet en dat duurzaamheid hand in hand gaat met technische innovatie.”


Onafhankelijk door energie data management

Versneld door de huidige energiecrisis staat elk bedrijf voor de uitdaging om onafhankelijker te worden van fluctuerende prijzen en externe energieleveranciers. Duurzaamheid is altijd een zorg geweest voor de oprichter en CEO van het bedrijf, Thomas Punzenberger: “Onze basishouding is wat onze toewijding drijft. Wat we doen, doen we met overtuiging. En vaak wat sneller dan de rest.” De energie-efficiëntie en duurzaamheid van het gebouw zijn op de toekomst gericht. Met de op zenon gebaseerde applicatie voor het eigen gebouw B.A.S.E. van het bedrijf – Building Automation Smart and Easy – kan de opwekking, inkoop en het verbruik van energie worden geprioriteerd, gedistribueerd en bewaakt op basis van de vraag.

Vooruitstrevend en bekroond

De inspanningen van COPA-DATA om continu te innoveren worden opgemerkt. Eerder dit jaar werd het bedrijf geclassificeerd als een “Unicorn” door het internationale adviesbureau i5invest – gewaardeerd op meer dan $ 1 miljard. In mei benoemde een onafhankelijke jury COPA-DATA tot het beste familiebedrijf in Salzburg. In de competitie voor het beste leerbedrijf in Salzburg, gehouden door de Kamer van Koophandel, bereikte het IT-bedrijf de laatste drie – van de ongeveer 250 aanvragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.