NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Covid 19 pandemie oplossing in nieuw beademingsapparaat:

Covid 19 pandemie oplossing in nieuw beademingsapparaat:

Innovatieve hulp ventilator met sigmatek technologie

Over de hele wereld worden momenteel naar oplossingen gezocht voor het indammen van de COVID-19 pandemie. Omdat er wereldwijd vaak leveringsknelpunten zijn voor ventilatoren, hebben HAGE Speciaal Machinebouw en HAGE3D intensief aan dit onderwerp gewerkt; binnen zeer korte tijd is een druk gestuurde ventilator ontwikkeld voor noodsituaties met de moderne besturingstechnologie van SIGMATEK. De HAGE “Respirator” is nu klaar voor serieproductie en heeft met succes alle testfasen afgerond.

“We hebben al enige tijd dagelijks contact met onze HAGE special machine constructie in Obdach (Stiermarken, Oostenrijk). En we waren erg onder de indruk dat het bedrijf, op verzoek van de Oostenrijkse regering, snel een ventilator ontwikkelde. We zijn er vooral trots op dat SIGMATEK met de benodigde besturingstechnologie en applicatiekennis een bijdrage kan leveren”, aldus Bernd Hildebrandt, Sales Manager Oostenrijk bij SIGMATEK Automation.

hage_respirator-kopieren

Met de “Respirator” wordt de zuurstoftoevoerdruk geregeld door een ventielsysteem dichtbij de patiënt in de ventilatiebuis en gecontroleerd door sensoren. De verzonden waarden worden grafisch weergegeven op een touchscreen.

 

De eerste varianten op basis van een beademingsballon en een pneumatische cilinder werden ontwikkeld en getest door HAGE-directeur Peter Freigassner. Samen met het HAGE3D team werd in korte tijd een functionele machine gecreëerd. In nauwe samenwerking met experts van de Medische Universiteit van Graz werden de eisen en constructie nog eens extra verfijnd. Bij de “Respirator” wordt de zuurstoftoevoerdruk geregeld door een ventielsysteem dichtbij de patiënt in de ventilatiebuis en continu gecontroleerd met behulp van sensoren. De waarden die hierbij worden geregistreerd worden direct grafisch weergegeven op een touchscreen. Een visueel en akoestisch waarschuwingssysteem rapporteert de afwijking van gedefinieerde ingestelde waarden. Om ervoor te zorgen dat aan de hygiënische eisen wordt voldaan, worden tal van componenten geproduceerd uit materialen voor eenmalig gebruik. Deze componenten worden vervangen of gereinigd voordat ze bij de volgende patiënt worden gebruikt. Voor onderdelen die niet in contact komen met de patiënt, is hygiënische oppervlaktedesinfectie aanwezig. Functietests en alle verdere testfasen zijn met succes afgerond.

In de “Respirator” worden alleen gemakkelijk beschikbare industriële componenten geïnstalleerd, die niet schaars zijn vanwege het gebruik ervan in de medische wereld. Voor het besturingssysteem wordt het compacte S-DIAS systeem van SIGMATEK gebruikt. De krachtige oplossing vereist slechts 10 cm ruimte. Bediening en visualisatie worden uitgevoerd met behulp van een 7-inch touchscreen. Bij het maken van de pressure control software werd het HAGE team ondersteund door SIGMATEK.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.