Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

De beste toepassingen voor kabelbinders

tweezers-3402020_1920-kopieren

4 juni 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Kabelbinders staan bekend als veelzijdig bevestigingsmateriaal

Een kabelbinder, ook wel bekend als tie-wrap of sjorbandje, kun je op tal van manieren gebruiken als bevestigingsmateriaal. Bijvoorbeeld om bedrading, kabels, buizen en andere losse onderdelen aan elkaar te bevestigen. Welke toepassingen van kabelbinders zijn het meest bekend? Je leest hieronder onze top tien van gebruiksmanieren van kabelbinders!

1. Elektrische draden aan elkaar verbinden
Loshangende elektrische bedrading is niet alleen vervelend, maar kan ook gevaarlijk zijn en kortsluiting veroorzaken. En computerbedrading en snoeren die overal door elkaar liggen, zorgden voor een verwarrend beeld. De draden netjes verzamelen en vervolgens een kabelbinder eromheen trekken, lost dit soort situaties snel en voordelig op!

2. Kleding strak oprollen als je op reis gaat
Ga je op vakantie en wil je extra ruimte in de koffers creëren? Rol dan jouw kleding strak op, stop zede in plastic tassen of vuilniszakken en trek de kleding strak met een tie-wrap.

3. Als het spatbord van je fiets los hangt
Een rammelend spatbord of een bagagedrager die instabiel is en heen en weer zwabbert, zijn mateloos irritant. Door kabelbinders te gebruiken, kun je dit soort onderdelen van je fiets snel en eenvoudig krachtig verbinden. En je bent direct af van gezwabber en gerammel als je een fietstocht maakt of naar je werk fietst.

4. Voor mensen die van survivallen houden
Zit je bij de padvinderij, ben je woudloper of houd je van overleven in de natuur met alleen een tentje en wat eten? Dan kun je niet zonder een setje tie-wraps in jouw rugzak. Met kabelbinders kun je bijvoorbeeld takken aan elkaar verbinden, de tent steviger straktrekken en om je broek strak langs je benen te trekken (te voorkoming van tekenbeten en insecten).

5. Planten bij elkaar houden
Je kunt kabelbinder goed gebruiken door ze om plantenstelen te doen en zo een bos bloemen of planten goed bij elkaar te houden. Belangrijk is wel om de sjorbandjes niet te straks aan te trekken, want je wilt de bloemen- of plantenstengels natuurlijk niet aantasten.

6. Handig in de auto of brommer 
Losse kabels, slangen en elektrische bedrading in de elektra van jouw auto of motor is erg lastig. Mocht er iets zijn, dan moet je de kabels, draden of slangen eerst ontrafelen. Door kabelbinders, meestal niet van nylon maar van rvs, te gebruiken, kun je het onder de motorkap of achter het dashboard veel overzichtelijker houden!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details