De essentie van succes: klanten begrijpen - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
De essentie van succes: klanten begrijpen
Wie de productieplants van LiSEC van dichtbij onder de loep neemt zal overal Lenze aandrijf- en automatiseringstechnologie aantreffen om de grote diversiteit van de glasindustrie de baas te kunnen

De essentie van succes: klanten begrijpen

LiSEC Austria heeft kristalheldere ideeën als het op de automatisering van machines aankomt. Daar overtuigt automatiseringsspecialist Lenze al jaren met een diepgaand begrip over de specifieke eisen en een universeel en schaalbaar automatiseringsportfolio dat daarop inspeelt. Lenze helpt de machinebouwer op weg naar de slimme fabriek van de toekomst.

Beide bedrijven genieten al meer dan vijftien jaar van een positieve en constructieve relatie. Uit ervaring weet Lenze dat de basis voor een samenwerking op lange termijn een diepgaande kennis is van de toepassing van klanten. Dat is het vertrekpunt om samen ideale oplossingen te kunnen bedenken en optimale systemen te ontwikkelen. Uit het standpunt van de machinebouwer levert het weinig op om van automatiseringspartner te veranderen. Dipl.-Ing. Gottfried Brunbauer, CEO van LiSEC vult aan: “Een krachtige, strategische partner zoals Lenze aan je zijde is onontbeerlijk in automatisering. We appreciëren het enorm hoe we ongedwongen samen tot technische oplossingen komen om snel antwoord te bieden op uitdagingen.”

Uit technisch oogpunt is het voor LiSEC enorm belangrijk dat Lenze’s producten meegroeien met automatiseringstaken en compatibel blijven over verschillende machinegeneraties heen.

State-of-the-art machines

LiSEC mag zich een van ’s werelds belangrijkste toeleveranciers noemen in de productie en afwerking van vlak glas. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt systemen om glas te snijden en te sorteren, maar ook individuele componenten of volledige productielijnen voor de productie van geïsoleerd of veiligheidsglas en zelfs zowel de machines als de tempereersystemen om glashoeken te werken. De brede range aan machines van LiSEC zorgde onder meer voor de façade van Google’s hoofdkwartier in Californië of de glaspartijen in het hoogste gebouw van de wereld, de Burj Khalifa in Dubai. Wie de productieplants van LiSEC van dichtbij onder de loep neemt zal overal Lenze aandrijf- en automatiseringstechnologie aantreffen om de grote diversiteit van de glasindustrie de baas te kunnen. Karl Fehrer, salesmanager bij Lenze, is trotst op de uitgebreide expertise van het bedrijf: “Lenze houdt de focus op het totaalplaatje en kan op die manier een optimaal totaalpakket leveren van motor, tandwielkast, frequentieregelaar, helemaal tot aan de juiste controller en het juiste concept voor onderhoud.”

Schaalbare oplossingen die meegroeien

Uit technisch oogpunt is het voor LiSEC enorm belangrijk dat Lenze’s producten meegroeien met automatiseringstaken en compatibel blijven over verschillende machinegeneraties heen. De i550 frequentieregelaar blinkt hier met name in uit en scoort punten doorheen de volledige ‘glaslijn’ met zijn schaalbare functionaliteiten en compact ontwerp. Werner Holzknecht, hoofd automatiseringsdiensten bij LiSEC blikt tevreden terug op de afgelopen jaren: “De Lenze frequentieregelaar kon alle onze veranderingseisen van de voorbije decennia aan, ongeacht of het bussysteem of het bereik van de functies veranderde, er torsiecontrole of een systeemmigratie nodig was of, misschien nog het beste voorbeeld, zelfs wanneer we een synchrone motor zonder sensoren wilden controleren. De universaliteit van de frequentieregelaar van Lenze is ook ideaal door zijn formaat. Voor al zijn flexibiliteit blijft het gewoon een gestandaardiseerde component met alle voordelen van industriële productie en kwaliteitsgaranties.

LiSEC mag zich een van ’s werelds belangrijkste toeleveranciers noemen in de productie en afwerking van vlak glas

Gezamenlijk pad naar de fabriek van de toekomst

Digitalisering is een hoofdthema voor LiSEC als een machine- en fabrieksbouwer. Het ultieme doel is om digitale technologie in te zetten om de vereiste data heel doelgericht te genereren, capteren, opslaan en verwerken. LiSEC’s ambitie: zowel expliciete als impliciete informatie in deze gegevens gebruiken in combinatie met slimme oplossingen om een boost te geven aan kwaliteit, efficiëntie, transparantie, flexibiliteit en toegevoegde waarde. LiSEC heeft reeds een breed portfolio van applicaties en oplossingen op dit domein maar het wil zijn inspanningen hierin nog aanzienlijk versterken. Beide bedrijven hebben de continue ontwi­kkeling en uitbreiding van decentrale toevoerunits tot doel gesteld. Daarnaast willen ze aandrijftechnologie introduceren zonder schakelkasten. Verder blijft de focus liggen op decentrale intelligentie in de aandrijftechnologie, predictief en preventief onderhoud en merkbare verbeteringen in inbedrijf­stelling door automatische teach-in. De relevante topics van One Cable technology (OCT) en bussystemen met veiligheidsfunctie (FSoE) zullen uiteraard ook de nodige aandacht krijgen. “Dit zijn welgekomen uitdagingen”, zegt Fehrer. “Kundige ondersteuning in nieuwe ontwikkelingen en de introductie van nieuwe technologieën is de sleutel tot een succesvolle samenwerking. Dit versterkt het partnerschap tussen LiSEC en Lenze, twee bedrijven die zich engageren voor perfectie en hun oog altijd op de toekomst houden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.