NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
De perfecte robot voor iedere toepassing
Met ATRO kan een robot aan een specifieke taak worden aangepast dankzij een willekeurig aantal assen. Bovendien is ATRO vrij schaalbaar, modulair en gemakkelijk uitbreidbaar.

De perfecte robot voor iedere toepassing

Robots blijven oprukken in de industrie. Met ATRO presenteert Beckhoff een nieuw modulair en flexibel concept dat voor eender welke toepassing de juiste robotkinematica samenstelt. Het stokpaardje is de interne doorstroom van data, stroom en vloeistoffen. Dit is zodanig geïmplementeerd, dat alle assen eindeloos kunnen roteren.

Met ATRO kunnen gebruikers bijna elk robotontwerp voor hun toepassing samenstellen uit de meegeleverde modules: van een eenvoudige éénassige roterende indexeringstafel en deltakinematica tot meerassige seriële robots. Het holistische perspectief van Beckhoff is cruciaal voor een eenvoudige inbedrijfstelling en bediening: enkel de directe integratie van het robotsysteem in PC-gebaseerde besturing maakt een optimale totaaloplossing voor de machine of installatie mogelijk. Hierdoor vermindert het aantal controllers dat nodig is, zelfs bij meerdere robots, tot slechts één industriële PC.

ATRO kinematica bestaat uit actieve koppelingen – de motormodules. Die zijn verkrijgbaar in verschillende vormen: rechte modules in I-vorm of schuine modules in L-vorm, die zijn ontworpen in vijf verschillende vermogens. Elke motormodule vormt een compleet aandrijfsysteem voor één as van de robot. De voeding en besturing zijn de enige externe componenten die nodig zijn, waardoor een stuk minder ruimte nodig is in de schakelkast.  

Naast de actieve modules zijn er verbindingsmodules zonder eigen aandrijving:

  • basismodules als een basis inclusief de mediatoevoer; 
  • linkmodules met I-, L- en Y-vorm voor de realisatie van individuele robotconfiguraties;
  • systeemmodules die gebruikt kunnen worden om extra functies te integreren, zoals een camera. 

Voordelen van interne mediatoevoer

Alle modules zijn onderling verbonden via de ATRO interface, die een stevige verbinding garandeert en ook de interne toevoer doorlaat. Data, stroom en vloeistoffen (perslucht, vacuüm of water) worden zo door de binnenkant van de modules in de ATRO kinematica geleid. Conventionele robotoplossingen, daarentegen, leiden deze aan de buitenzijde en zijn daardoor beperkt in rotatie en het gebruik van de werkruimte. Deze beperking wordt volledig geëlimineerd met de Beckhoff oplossing: iedere as kan eindeloos roteren, met als gevolg een betere cartesiaanse toegankelijkheid en korte positioneringspaden. Bovendien worden storende zaken, zoals slechte draaibewegingen omwille van externe kabels, vermeden dankzij externe mediatoevoer. Dankzij de ATRO interface kan quasi ieder robotwerktuig, zoals geavanceerde grijpsystemen, gemakkelijk geïntegreerd worden. 

Met ATRO biedt Beckhoff een zeer flexibel robotsysteem dat alle essentiële machinefuncties bezit dankzij de diepgaande integratie in de TwinCAT automatiseringssoftware.

Systeemintegratie zonder grenzen

Met ATRO biedt Beckhoff een zeer flexibel robotsysteem dat alle essentiële machinefuncties bezit dankzij de diepgaande integratie in de TwinCAT automatiseringssoftware. Enkele voorbeelden zijn beeldverwerking voor complexe toepassingen (‘bin picking’), verbetering van bewegingsprestaties dankzij machine learning of directe cloudverbinding voor analyse en onderhoud. Het gebruik van open interfaces en universele normen maakt een plug-and-play werking van de gecreëerde robotconfiguratie en eenvoudige engineering mogelijk. 

Deze verscheidenheid van functies geconcentreerd in één enkele controller minimaliseert de hardwarekosten, zorgt voor maximale synchronisatie van alle componenten en snellere datacommunicatie. Daar hoort ook de directe combinatie met intelligente transportoplossingen zoals XTS en XPlanar bij. Bovendien kunnen andere gebieden zoals communicatie, functionele veiligheid en de applicatie zelf moeiteloos gerealiseerd worden. Met ATRO levert Beckhoff een uiterst krachtige totaaloplossing met maximaal resultaat, en dat met een – tot dusver onmogelijke – kleinere ecologische voetafdruk. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.