NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Deze motoren zijn perfect afgestemd op de nieuwe Ecodesign richtlijn
Alle elektrische motoren van MEZ met een vermogen tussen 0,12 en 0,75 kW voldoen aan energieklasse IE2, die met een vermogen tussen 0,75 kW en 1.000 kW zelfs IE3.

Deze motoren zijn perfect afgestemd op de nieuwe Ecodesign richtlijn

Elektrische motoren verbruiken veel energie. Daarom heeft Europa ze ook opgenomen in de Ecodesign richtlijn (ErP), waarmee men het energieverbruik en de CO2-emissies wil terugdringen. Begin dit jaar werden de regels uitgebreid en dat zal in verschillende fases geïntegreerd worden. Sinds 1 juli moeten alle elektrische motoren met een vermogen tussen 0,12 en 0,75 kW minstens aan energieklasse IE2 voldoen, die met een vermogen tussen 0,75 en 1000 kW minimaal aan energieklasse IE3. Van Houcke biedt met de MEZ motoren een gepast antwoord op deze nieuwe ErP-regelgeving.

Familiebedrijf Van Houcke NV is al meer dan zestig jaar exclusief invoerder van MEZ elektromotoren in alle bouwgroottes van 63 tot en met 355 in de spanningen 230/400 V en 400/690V en met een vermogen tussen 0,06 en 500 kW. “We zijn vertegenwoordigd in de Benelux, Frankrijk en de UK, waar we ook een magazijn hebben om onze motoren op te slaan. We zijn nog steeds exclusief invoerder van de MEZ motoren voor België en staan sinds kort ook in voor de verdeling in de UK”, vertelt managing director Dielen De Rese. “We leveren IE1, IE2 en IE3 motoren, en zelfs 2P en 4P IE4 motoren, waarmee we inspelen op de normen van de toekomst. Die motoren voldoen ook perfect aan de strenge eisen van de vernieuwde Eco­design richtlijn, die geldt voor alle inductiemotoren voor continu gebruik met twee, vier, zes of acht polen én met een vermogen tussen 0,12 kW en 1.000 kW. Terwijl alle motoren met een vermogen tussen 0,12 en 0,75 kW minstens aan energieklasse IE2 moeten voldoen, wordt de lat voor vermogen tussen 0,75 en 1.000 kW zelfs op IE3 gelegd.”

Gecertificeerde motoren

Bij Van Houcke en MEZ Motoren investeren ze niet alleen in de ontwikkeling en optimalisatie van het productgamma, maar ook in het bekomen van certificaten om de klanten een totaalpakket te kunnen aanbieden. Zo beschikken ze over ISO 9001, ATEX-, IECEx- en EAC-certificaten. “We kregen van DNV-GL een Marine-certificaat voor de aluminium en gietijzeren motoren. Dankzij dit certificaat kunnen we nog flexibeler inspelen op de behoeften van onze klanten en nieuwe marktsegmenten aanboren voor maritieme toepassingen, zowel boven als onder dek”, vult De Rese aan. “Verder verkregen we van Bureau Veritas een Marine TAC (Type Approval Certicifate) voor motoren onder 100 kW alsook voor motoren van 100 kW en hoger én een RMRS Marine TAC voor motoren tot 200 kW.” 

Alle elektrische motoren van MEZ met een vermogen tussen 0,12 en 0,75 kW voldoen aan energieklasse IE2, die met een vermogen tussen 0,75 kW en 1.000 kW zelfs IE3.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.