NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Digitaliseren met een muisklik
Quasi al uw apparaten kunnen worden aangesloten om data te centraliseren en efficiënter te gebruiken.

Digitaliseren met een muisklik

Sensoren mogen er dan al een hooiberg aan verzameld hebben, het gaat erom ze om te zetten in informatie waaruit gebruikers de juiste inzichten kunnen destilleren. Maar hoe daaraan beginnen? moneo, het IIoT-platform van ifm electronic, maakt die stap nu net plug-and-play. Digitalisering was eigenlijk nog nooit zo eenvoudig.

Industrie 4.0 draait om het digitaliseren van de productieomgeving. Met andere woorden, er moet een brug geslagen worden tussen sturingstechnologie enerzijds en informatietechnologie anderzijds. Niet zomaar. De combinatie van deze twee werelden maakt het voor machinebouwers en eindgebruikers immers mogelijk om de kwaliteit en de efficiëntie te verhogen en tegelijk de kosten te verlagen. Het uitgangspunt daarbij zijn de gegevens die sensoren overal in het productieproces of in de machine verzamelen. Als toonaangevende leverancier ondersteunt ifm electronic zijn klanten bij industriële automatiseringsvraagstukken. Die ervaring op het gebied van sensoren wordt nu gecombineerd met de vakkennis van softwaredochters. Het resultaat is moneo, een modulair opgebouwd IIoT-platform dat de data van sensoren samenbrengt, verwerkt en destilleert tot waardevolle inzichten om strategische beslissingen op te baseren.

Wat uw eisen ook zijn, moneo analyseert de sensordata en herkent afwijkingen en bottlenecks om uw processen te gaan optimaliseren

Alles draait om eenvoud

Alleen met de juiste gereedschappen kan er efficiënt en succesvol worden gewerkt. Een boutade die ook voor digitalisering telt. Met moneo – als uw digitale gereedschapskist – heeft u te allen tijde alle gereedschappen binnen handbereik voor de succesvolle omzetting van uw IIoT-projecten. Eenvoud, dat is waar het bij moneo om draait. De gebruiksvriendelijke interface, de plug-and-play modules, u bent in geen tijd effectief aan de slag met uw IIoT-project. Of u nu de OEE (overal equipment efficiency) van uw installaties wil verhogen, conditiebewaking wil toepassen, het energieverbruik wil verbeteren, ongeplande stilstanden wil vermijden of de stap zetten naar predictive maintenance … Wat uw eisen ook zijn, moneo analyseert de sensordata en herkent afwijkingen en bottlenecks om uw processen te gaan optimaliseren. Bovendien werkt moneo branche-onafhankelijk en fabrikantoverkoepelend. Met andere woorden quasi al uw apparaten kunnen worden aangesloten om data te centraliseren en efficiënter te gebruiken.

Met moneo – als uw digitale gereedschapskist – heeft u te allen tijde alle gereedschappen binnen handbereik voor de succesvolle omzetting van uw IIoT-projecten.

Groeien op eigen tempo

Digitaliseren is te complex voor kmo’s? Niks is minder waar met moneo. Het uitgangsprincipe achter dit IIoT-platform is modulariteit. De functiemodellen zijn voor alle machines schaalbaar. U kan er met andere woorden alleen exact dat uithalen wat u nodig hebt voor uw specifiek IIoT-project. Die digitale gereedschappen die van meerwaarde zijn voor uw toepassing. Een handige oplossing om de investeringskosten beperkt te houden en toch een hoge opbrengst te realiseren. Bestaande modules zijn moneo edgeConnect (communicatie-interface), moneo RTM (analysesoftware), moneo configure (parametreringssoftware). Nieuwe modules zijn in aanmaak. U kan de modules niet alleen kiezen in functie van uw eisen, maar ook op basis van uw eigen schaalgrootte. moneo laat gebruikers toe om klein te beginnen, bijvoorbeeld met de digitalisering van een enkele machine of toepassing en dan geleidelijk op te schakelen naarmate de digitale transformatie zich verderzet in uw bedrijf. moneo groeit met andere woorden mee op uw eisen en uw tempo.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.