NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Digitalisering in de maakindustrie: ben je nog mee?

Digitalisering in de maakindustrie: ben je nog mee?

Vlaamse productiebedrijven zijn alweer aan hun relance bezig na de pandemie. Innovatie en digitalisering blijven hoog op de agenda staan. De focus van de investering verschuift echter naar efficiënter werken.

Op twee jaar tijd is het aantal Vlaamse bedrijven dat klaar is voor “industry 4.0” met 13 % gestegen. ESC helpt deze productiebedrijven met het uitrollen van bedrijfsapplicaties, het opzetten van modern workplace en cybersecurity. Ook het ontwikkelen van e-business en API’s om slimme producten en partners te connecteren zit in de lift.

Elke onderneming, en dus ook elk digitaliseringstraject, is uniek. Wel zijn er grote trends waar veel manufacturing-bedrijven van wakker liggen. Tijdens de Manufacturing Conference op 26 april in Gent leer je er alles over.

Gescheiden systemen combineren tot één systeem

Als je je maakbedrijf van A tot Z wilt beheren, is het essentieel om mensen, processen en gegevens samen te brengen. Je benut je tijd beter omdat je systemen en processen gekoppeld zijn.

Verzeker je supply chain door een sterk wms

Grondstofschaarste eist een sterk voorraadbeheer. Een krachtig en flexibel warehouse managementsysteem garandeert de nodige voorraadreserves op een efficiënte manier.

Connecteren om te groeien

Duurzame groei realiseer je vandaag niet meer alleen. Maakbedrijven vinden de weg naar partnerships en ecosystemen. Het connecteren van bedrijfsapplicaties en automatiseren van workflows is hierin key.

Data & AI omzetten in euro’s

Iedereen is overtuigd van de waarde van data maar die écht valoriseren blijft een uitdaging. Dit bemoeilijkt ook vervolgstappen zoals het inzetten van artificiële intelligentie en de stap naar IoT.

Manufacturing conference

26/04 – Gent & live-stream – Maak jouw bedrijf future proof

Op dinsdag 26 april vindt de Digital Transformation Matters Conference voor de maakindustrie plaats in Nazareth bij Gent. Tijdens dit hybrid event, zowel fysiek als live stream, tonen experten van onder andere ESC, Microsoft en Flanders Make dat digitalisering niet langer voorbehouden is voor grote bedrijven. ESC wil tonen dat KMO’s weerbaarder dan ooit kunnen zijn dankzij krachtige cloudoplossingen gaande van ERP over AI tot AR. Indien je geïnteresseerd bent om dit event bij te wonen, kan je je hier inschrijven.

  • Gwendal Plumier (Microsoft) over de Big Data opportunity voor manufacturers.
  • Hans Descamps (Flanders Make) vertelt waar Vlaamse maakbedrijven nu op focussen.
  • Wessel De Haan (Elfsquad) stelt CPQ voor, hiermee verbind je verkoop met productie.
  • Jens Decolvenaer (ESC) toont hoe makkelijk je zelf software kan aanpassen met low code apps.
  • Jeroen Vansina (ESC) vertelt hoe je data gestuurde beslissingen maakt met Power BI.
  • Dave Saman (ESC) stelt augmented reality & remote assist voor om een modern workplace te creëren.

Meer info kan je vinden op www.esc.be/manufacturing-conference

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.