NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Doorontwikkelde gebruikersinterface is veel meer dan een upgrade
Cloudwerking is belangrijk bij het communiceren van wijzigingen naar de klant.

Doorontwikkelde gebruikersinterface is veel meer dan een upgrade

De EPLAN ontwikkelsoftware krijgt er met zijn kersverse  Platform 2022 tal van vernieuwde gebruiksvoordelen bij. Of ‘kreeg’ eigenlijk, want de nieuwe versie is al sinds september beschikbaar. De nieuwe gebruikersinterface opent designtechnisch voor zowel de vertrouwde als de nieuwe gebruiker heel nieuwe horizonten. 

EPLAN bestaat intussen 30 jaar, en verzorgt als engineeringpakket de detailuitwerking van elektrische schema’s. Met de nieuwe release maakte de firma alvast komaf met de klassieke versiebenamingen, als 2.8 of 2.9, en werd resoluut het jaartal , in dit geval 2022, als basis gekozen. We overlopen vijf interessante toepassingen die het Platform 2022 van EPLAN typeren: 

1. Een overzichtelijke ribbonstructuur

Met de gekende MS office-standaard wordt duidelijk aan eenvoud en transparantie gewonnen. De toegang tot terugkerende, belangrijke functies is makkelijker en wordt door de software intuïtief bijgestuurd. Bovendien zijn de ribbons zelf dynamisch en adaptief naar gelang de grafische editor die op dat ogenblik actief is.

2 Het InsertCenter

Dit is steeds toegankelijk via de grafische gebruikersinterface, en centraliseert apparaten, symbolen, macro’s en andere ontwerptools die in EPLAN beschikbaar zijn, zodat deze niet langer verspreid zitten over verschillende menu’s. Componenten vinden gaat snel met behulp van vertrouwde terminologie, en  kunnen in functie van taken getagd en gegroepeerd worden.  Met de ‘Favorieten’ tool sla je dan weer de meest courante componenten op voor later hergebruik.

De nieuwe, overzichtelijke ribbonstructuur.

3 Centrale artikelbeheer

De nieuwe technologie achter het artikel-­beheer biedt vooral meer flexibiliteit en overzicht voor de gebruikers. Dat is vooral belangrijk wanneer je kijkt naar de internationale markt. Een in Europa gemaakt – verticaal – schema ziet er bijvoorbeeld compleet anders uit dan de (horizontale) Amerikaanse versie. Het centrale artikelbeheer maakt het nu mogelijk om de beide  varianten te maken. Bovendien heb je als gebruiker de mogelijkheid om snel in bulk wijzigingen aan artikelen door te voeren via een externe lijst in bijvoorbeeld Excell. Het toewijzen van data aan artikelen is ook veel vollediger: onderdelen kunnen nu meerdere macro’s bevatten per variant, omdat aan de variant alle onderdeeleigenschappen worden verbonden.

4 Geïntegreerde cloudapplicaties

EPLAN investeert al geruime tijd in cloudtoepassingen die op een server draaien en via een klassieke browser toegankelijk zijn. Met de komst van het nieuwe platform worden die toepassingen nu naadloos geïntegreerd. Concreet betekent dit dat de gebruiker operationeel niet zal merken dat binnen zijn project simultaan een cloudtoepassing wordt aangesproken. De cloudwerking is belangrijk bij het communiceren van wijzigingen en feedback aan een project naar klanten of collega’s. Dit kan met name via EPLAN’s eMANAGE,  een opslagruimte voor projecten die ook door externe partners kan gedeeld worden. 

5 De abonnementsformule

Door het aanbieden van steeds meer cloud-gebaseerde toepassingen zag EPLAN zich genoodzaakt om zijn licentiepolitiek te heruitvinden. Sinds 1 augustus 2021 werd zo bewust voor een abonnementsformule gekozen. Een koerswijziging waar ook de klant flink mee gebaat is, want zo wordt immers de directe investeringskost vermeden, en blijft louter nog een operationele kost. Een andere meerwaarde schuilt in de flexibiliteit om te kunnen spelen met het aantal licenties in functie van de behoefte. De klant kan bovendien op jaarbasis extra functies uittesten zonder daarbij verregaand te moeten investeren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.