Druksensoren en niveauschakelaars voor hygiënekritische processen - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Druksensoren en niveauschakelaars voor hygiënekritische processen

Druksensoren en niveauschakelaars voor hygiënekritische processen

De levensmiddelen en farmaceutische industrie herbergen een grote veelzijdigheid aan processen. Continuïteit is daarin van cruciaal belang, of er nu wordt gemengd, afgevuld, verdampt of gereinigd conform CIP en SIP. De juiste meettechniek is daarin onontbeerlijk. VEGA breidt daarom zijn portfolio uit met druksensoren en niveauschakelaars voor hygiënekritische toepassingen. Betrouwbaar, robuust en veelzijdig, zoals u het van VEGA gewend bent.

Veiligheid en efficiëntie staan voorop in de voedings- en farma-industrie. Met nieuwe series compacte instrumenten completeert VEGA nu zijn meettechniekportfolio voor hygiënekritische processen. De productfamilies VEGABAR (druksensoren) en VEGAPOINT (niveauschakelaars) bewijzen dat automatisering zeer eenvoudig en tegelijkertijd zeer efficiënt kan zijn, zonder daarbij concessies te hoeven doen aan de veiligheid, hygiëne en nauwkeurigheid. Managing director Peter Leemans: “Met zijn modulaire plics® systeem oogst VEGA bijzonder veel succes, zeker voor complexe toepassingen. Elk element van de sensor kan immers in functie van de toepassing gekozen worden. Zo heeft de gebruiker meer dan 300.000 configuraties om uit te kiezen. Maar niet alle toepassingen zijn even complex dat ze een oplossing op maat nodig hebben. Daarom hebben we ook een standaardgamma ontwikkeld. Met dezelfde kwaliteit. Met de nodige certificaten. Maar voor een scherpe prijs.”

pn-vegabar38_vegapoint21-hygadapter-300dpi-cmyk-kopieren

Het uniforme en flexibele hygiënische adaptersysteem van de nieuwe serie instrumenten dringt de kosten terug en houdt de voorraden tot een minimum beperkt.

 

360° indicatie van de schakelstatus

De nieuwe meetinstrumenten VEGABAR en VEGAPOINT zijn dus bij uitstek toegesneden op standaardapplicaties, waarbij echter geen concessies mogen worden gedaan aan de kwaliteit en de voedselveiligheid. En er zijn nog meer troeven. De korte levertijden bijvoorbeeld of het uniforme hygiënische adaptersysteem van VEGA. Dat zorgt voor de flexibiliteit die nodig is om kosten en voorraden op een zinvol niveau te houden. De procesaansluitingen kunnen op basis van de applicatie worden geselecteerd en aan de eisen ter plaatse worden aangepast. Gebruiksgemak dus. “Belangrijk bij de ontwikkeling van dit gamma is dat de noden en ervaringen uit de markt centraal stonden”, vult Leemans verder aan. “Een mooi voorbeeld daarvan is dat de schakeltoestand vanuit elke hoek meteen waarneembaar is dankzij de gekleurde ring, ongeacht de oriëntatie van het display. Zo is in één oogopslag te zien of de meetapplicatie werkt of de sensor schakelt en of er misschien een storing in het proces aanwezig is.”

foto-vegabar-38-applicatie-food-kopieren

Draadloos communiceren

De nieuwe compacte serie zit vol met intelligente sensortechniek: voor de universele en tegelijkertijd zeer eenvoudige communicatie zorgt het standaardprotocol IO-Link. Daarmee beschikken de instrumenten over het gestandaardiseerde communicatieplatform dat een naadloze gegevensoverdracht en een eenvoudige integratie van de installatie mogelijk maakt. Een bijkomende feature is de aanwezigheid van Bluetooth. Leemans: “Druksensoren kunnen soms onhandig gepositioneerd zijn, in moeilijk bereikbare plaatsen of in onveilige omgevingen staan opgesteld. Dankzij Bluetooth is het mogelijk om voldoende afstand te bewaren en toch alles te doen wat nodig is: in dienst stellen, waarden uitlezen, herconfigureren … Een ongelooflijke troef in bijvoorbeeld cleanrooms of productieruimtes waar de temperaturen hoog kunnen oplopen.”

vega_portretten-16-pl330877-kopieren

Peter Leemans: “Belangrijk bij de ontwikkeling van dit gamma is dat de noden en ervaringen uit de markt centraal stonden.”

 

Veiligheid, flexibiliteit en reproduceerbaarheid

De nieuwe VEGABAR druksensoren en VEGAPOINT niveauschakelaars vormen voor VEGA een belangrijke mijlpaal. Met de zeer eenvoudige procesintegratie en een voor hygiëne geoptimaliseerde vormgeving ontvangen gebruikers niet alleen het hele scala aan niveau- en drukmeettechniek van één leverancier, maar ook een op de vraag afgestemde combinatie van veiligheid, flexibiliteit en reproduceerbaarheid in levensmiddelen- en het farmaceutische processen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.