Eenvoudig omschakelen tussen twee kastsystemen - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Eenvoudig omschakelen tussen twee kastsystemen

Eenvoudig omschakelen tussen twee kastsystemen

De weg naar Industrie 4.0 plaveien, was één van de voornaamste doelstellingen voor 2018. In dit kader stond vooral het nieuwe VX25 vloerstaande kastsysteem in de schijnwerpers bij Rittal. Met deze nieuwigheid ondersteunt Rittal de sturings- en schakelkastbouw immers bij de stap naar de nieuwe industriële revolutie.

Een hoogstaande kwaliteit van alle data is de basis om de productiviteit te verhogen en op Industrie 4.0 af te stemmen, ook voor sturings- en schakelkastbouwers. Met VX25 speelt Rittal op deze nood in. Het nieuwe kastsysteem ondersteunt deze bedrijven immers met complete data voor alle processen in de productieketen: van elektrische planning, over mechanische constructie, tot productie. “Voortaan zijn diverse online tools beschikbaar om eenvoudig naar het nieuwe kastsysteem om te schakelen”, legt product manager Danny Forré uit. “Met de conversiehulp op de microsite rond de VX25 kunnen stuklijsten van de vroegere TS 8 tot lijsten voor de VX25 worden omgevormd. Dankzij de VX25 selector kunnen Rittal kasten en toebehoren worden geselecteerd in functie van bepaalde toepassingen.” 

VX25 vloerstaande kastsysteem

Flexibele data-overdracht
“Met EPLAN Pro Panel ondersteunen we de kastenbouwer bij de omschakeling van TS 8 gebaseerde 3D-lay-outs naar de VX25 systeemtechnologie. Een andere hulp is de gratis download van gedetailleerde, gevalideerde CAD-data in meer dan zeventig formaten. Hierdoor is een flexibele dataoverdracht in alle gangbare CAD-systemen mogelijk. Op het Data Portal van EPLAN vindt u bovendien alle basisinfo voor het uitwerken van projecten in EPLAN P8 en het genereren van 3D-kastlay-outs met EPLAN Pro Panel. Daarnaast bieden we data voor de classificatie van de VX25 in eClass (Advanced) en ETIM. Ten slotte is er nog het Rittal Configuration System (RiCS), een online tool die een eenvoudige en foutloze configuratie van de VX25 en geselecteerde componenten mogelijk maakt. Deze tool zorgt voor een gecontroleerde configuratie van vrijstaande en gekoppelde VX25 kasten”, ldus Forré.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.