Eenvoudige AI oplossingen voor maximale productiviteit - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Eenvoudige AI oplossingen voor maximale productiviteit
Het gebruik van gegevens wordt standaard in automatiseringsoplossingen in alle industriële segmenten. Festo biedt hiervoor de juiste tools en oplossingen.

Eenvoudige AI oplossingen voor maximale productiviteit

Festo stelt nieuwe standaarden voor procesoptimalisatie op de werkvloer. Door gebruik te maken van AI en andere slimme softwareoplossingen stelt Festo zijn klanten in staat om maximale flexibiliteit en verhoogde efficiëntie in hun productieprocessen te bereiken. Een aanzienlijke toename van de totale systeemefficiëntie werd reeds in vele projecten aangetoond. Met name de Festo AX Industrial Apps maken digitalisering en netwerken schaalbaar en ondersteunen de efficiënte vooruitgang van Industrie 4.0 in de productie.

Technische beschikbaarheid is een cruciale prestatie-indicator voor productiebedrijven. Volgens een onderzoek kan 5 tot 20% van de productiviteitsverliezen worden toegeschreven aan defecte onderdelen. Steeds meer bedrijven maken daarom gebruik van predictief onderhoud om ongeplande stilstand te voorkomen en in een vroeg stadium te reageren op onderhoudsbehoeften. 

“We zijn er trots op dat we onze klanten innovatieve oplossingen kunnen bieden die hen efficiënter, sneller en productiever maken”, zegt Gerhard Borho, lid van de raad van bestuur Informatietechnologie en Digitalisering bij Festo. “Door gebruik te maken van AI-ondersteunde procesoptimalisatietools kunnen onze klanten hun concurrentiepositie verbeteren en hun productie naar een hoger niveau tillen. Onze AX Industrial Apps bieden precies dat: eenvoudig te installeren, schaalbare oplossingen die een effectieve implementatie van predictief onderhoud mogelijk maken.”

AX Industrial apps maken beslissingen eenvoudiger

De industriële softwareoplossing Festo AX Industrial Intelligence maakt gebruik van artificiële intelligentie. Door optimaal gebruik te maken van fabrieksgegevens, wordt de optimalisatie van de werkvloer mogelijk: verhoogde productiviteit, lagere energiekosten, minder kwaliteitsverliezen, verbeterde administratieve processen en – in samenwerking met machinebouwers – nieuwe bedrijfsmodellen. Ervaringen van klanten laten optimalisatiepercentages zien van meer dan 20% en dat geeft een idee van het potentieel van deze gegevens en algoritmen. 

Festo AX Industrial Intelligence maakt optimalisatie mogelijk in drie typische toepassingsgebieden: Predictive Maintenance, Predictive Energy en Predictive Quality. Met AX oplossingen worden complexere subsystemen zoals lassen, lijmen, klinken of verpakken met slechts een paar aanpassingen schaalbaar gemaakt. De AX Industrial Apps zijn nog schaalbaarder: hier kunnen klanten zelf gestandaardiseerde AI-toepassingen installeren en zo producten en processen optimaliseren.

Bewaking en onderhoud metde Insights Pneumatic app

Een voorbeeld van een industriële app van Festo is de AX Motion Insights Pneumatic App. Door gebruik te maken van AI en machine learning detecteert de industriële app vroegtijdig en betrouwbaar afwijkingen in het gedrag van pneumatische componenten, zonder  complexe sensortechnologie. Dit stelt bedrijven in staat preventieve onderhoudsmaatregelen te treffen en ongeplande stilstand te minimaliseren. 

De industriële app Festo AX Motion Insights Pneumatic biedt een gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige horizontale en verticale integratie in bestaande systemen. Pneumatische componenten worden zo onafhankelijk en effectief bewaakt voor een continue optimalisering van de productiviteit.

Industriële apps ook op Siemens Industrial Edge

Festo maakt ook deel uit van het Siemens Industrial Edge ecosysteem. Dit begint met de industriële app Festo AX Data Insights, die al beschikbaar is op de Siemens marketplace. De app voedt data van Festo componenten naar Siemens Industrial Edge om analysetoepassingen te voorzien van gegevens. Op basis van deze data kunnen klanten monitoring instellen en zo hun onderhoudsprocessen verbeteren, hun energieverbruik verlagen en de kwaliteit verhogen. Meer industriële apps van Festo zullen binnenkort beschikbaar zijn op Siemens Industrial Edge, bijvoorbeeld voor AI-gebaseerde monitoring van pneumatische en elektrische aandrijvingen.

AX Smartenance sluit de kringloop

Met AX Smartenance biedt Festo ook een oplossing om het onderhouds- en serviceproces te digitaliseren en te vereenvoudigen op een consistente en en intuïtieve manier. AX Smartenance sluit de kringloop door conditiegebaseerde aanbevelingen vanuit AX Industrial Apps en AX Solutions naar de juiste geadresseerde in het onderhoudsproces te sturen op het juiste moment, in aanvulling op cyclische onderhoudstaken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.