Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Motion, Gears & Drives

Efficiënte, hoogwaardige regelsystemen ontwerpen

iStock-1366420324

Tekst | Parker Hannifin

Beeld | Parker Hannifin, iStock

7 december 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Krachtige, modulaire nieuwe controllers

Parker Hannifin, de wereldwijde leider in bewegings- en besturings­technologieën, brengt de nieuwe Parker Motion Controller reeks uit voor de wereldwijde industriële automatiseringsmarkt. Intelligente, meerassige Parker Motion Controllers combineren machinelogica, realtime bewegingsbesturing, geavanceerde veiligheids­functies en visualisatie in een volledig schaalbare oplossing.

De elektromechanische Parker Motion Controller serie is ideaal voor OEM’s die verpakkings-, materiaalvorm-, druk- of verwerkingsmachines bouwen, en voor systeemintegratoren die fabrieksautomatiseringsoplossingen bieden voor de voertuig-, textiel-, papier- en voedsel- en drankenindustrie. De serie is gebaseerd op een robuuste, ventilatorloze ARM CPU-architectuur, en bestaat uit de PAC120 en PAC340. Deze compacte industriële programmeerbare regelaars maken deel uit van een systeem van I/O-modules voor het koppelen van processignalen binnen een EtherCAT netwerk.

Voor ontwerptechnici die zijn belast met het ontwikkelen van oplossingen met zeer veeleisende, realtime, meerassige toepassingen, biedt de PAC340 een krachtige CODESYS 1,5 GHz quad-core CPU.

Eenvoudige programmering

Parker Motion Controllers gebruiken het toonaangevende, onafhankelijke CODESYS SoftMotion platform voor snelle en eenvoudige programmering, en bieden speciale functies voor een optimale ontwikkeling van bewegingsbesturingstoepassingen. Alles is geïntegreerd in één gebruikersinterface, zodat technici slimmer, efficiënter en effectiever kunnen werken op basis van de IEC 61131-3 en PLCopen Motion normen. De modulaire PAC-architectuur kan worden uitgebreid met een veiligheidscontroller en veiligheids-I/O-modules om te voldoen aan de vereisten van de machinerichtlijn 2006/42/EC, waardoor de inspanningen voor het ontwikkelen, verifiëren en goedkeuren van een veiligheidstoepassing worden verminderd.

Leveren van connectiviteit

De Parker Motion Controller serie is ontworpen voor eenvoudige configuratie in bestaande fabrieksnetwerken en voor het leveren van apparaatconnectiviteit. Ze worden standaard geleverd met verschillende ingebouwde communicatieprotocollen, waaronder een OPC UA-server, Modbus TCP, EtherCAT en dual LAN-netwerken, samen met extra opties voor Ethernet/IP, PROFINET en PROFIBUS. De OPC UA-server maakt geïntegreerde Industrie 4.0-connectiviteit mogelijk. USB-poorten en een ingebouwde SD-kaartsleuf faciliteren de lokale opslag van procesgegevens en de uitwisseling van besturingsprogramma’s.

De PAC120 is ideaal voor toepassingen die flexibele bewegings- en automatiseringsbesturing vereisen.

Voor elk automatiseringsproject

De PAC120 en PAC340 van industriële kwaliteit bieden ontwerptechnici opties via verschillen in geheugencapaciteit, CPU-prestaties, communicatie-opties en CNC-functionaliteit om te voldoen aan de vereisten van bijna elk automatiseringsproject met betrekking tot beweging, synchronisatie of positioneringstaken. 

De PAC120 is ideaal voor toepassingen die flexibele bewegings- en automatiseringsbesturing vereisen en biedt PROFINET I/O- of Ethernet/IP opties, evenals native Modbus TCP on-board. Voor ontwerptechnici die zijn belast met het ontwikkelen van oplossingen met zeer veeleisende, realtime, meerassige toepassingen, biedt de PAC340 een krachtige CODESYS 1,5 GHz quad-core CPU, samen met native PROFINET I/O en on-board Ethernet IP. Zowel PAC120 als PAC340 zijn geschikt voor wereldwijde implementatie met de vereiste certificaten (CE, UL en CCC). 

Uiteindelijk bieden de op een DIN-rail monteerbare Parker Motion Controllers een complete automatiseringsoplossing voor toepassingen waarbij meerdere technologieën zijn betrokken, waardoor OEM’s efficiënte, hoogwaardige regelsystemen kunnen ontwikkelen. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details