NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Elimineer ‘zwakke’ schakels in het productieproces
Het overzichtelijke magazijn zorgt voor een snelle en betrouwbare verzending van alle bestellingen naar de klanten.

Elimineer ‘zwakke’ schakels in het productieproces

Productieprocessen vormen het hart van de maakindustrie. Het is dus heel belangrijk voor de efficiëntie en productiviteit dat die vlot lopen en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De Klinger Group, met Belgische vestiging in Vilvoorde, is een gevestigde aanbieder van oplossingen voor de procesindustrie. Het familiebedrijf is een toonaangevende specialist op het vlak van stoom en condensaat, afsluiters en appendages, dichtingen en pakkingen, industriële slangen, compensatoren, instrumentatie en filtratie- en automatiseringsoplossingen. 

Het team van Klinger Belgium combineert medewerkers met jaren van dienst, nieuwe mensen met al enige ervaring, én jonge aankomende talenten.

De innovatieve producten en systemen van de Klinger Group worden toegepast in veel verschillende markten en sectoren wereldwijd, waaronder de basisindustrie, chemie, petrochemie en raffinaderij, staal, olie en gas, energie, transport, pulp en papier, farmacie en voeding en drank. Om snel en flexibel op alle vragen van klanten te kunnen reageren, heeft deze groep een uitgebreid netwerk met productiefaciliteiten en verkoop- en servicekantoren in ruim zestig landen opgebouwd. 

“Klinger is al meer dan vijftig jaar in België actief. De kracht van onze werking komt voort uit een gezonde combinatie van ervaren senior medewerkers met een lange staat van dienst, mensen die al een aantal jaren in het bedrijf meedraaien, en jonge aankomende talenten. Het zijn één voor één specialisten, die de klanten bijstaan met persoonlijk advies en technische assistentie, ook bij problemen die à la minute opgelost moeten worden”, zegt Manuel Sannen, managing director voor Klinger Belgium. “Het is onze taak om de vragen te analyseren en er dan voor te zorgen dat het juiste product op de juiste plaats komt. Doordachte oplossingen resulteren immers in een betere en veiligere productieomgeving, waar storingen en verliezen door stilstand te allen tijde vermeden worden.”

Meten is weten

Veel van de producten ontwikkelt en produceert Klinger zelf, voor andere werken ze samen met trouwe partners. Klinger heeft dan ook al ruim 140 jaar ervaring in de procesindustrie als specialist op het vlak van stoom en condensaat, afsluiters en appendages, dichtingen en pakkingen, industriële slangen, compensatoren, instrumentatie, en filtratie- en automatiseringsoplossingen. De kogelkranen, bijvoorbeeld, worden in Europa geproduceerd en beantwoorden aan de eisen van de traditionele en de (petro)chemische bedrijven. 

Voor de afdichtingen werkt Klinger met hoogwaardige materialen, waardoor het de klanten de hoogste kwaliteit kan garanderen. Het gamma omvat heel wat types dichtingen voor de meest uiteenlopende toepassingen: rubber, rubber/staal, vezel, grafiet, gesneden, spiraalgewonden, gegolfde en laslippen dichtingen, en dichtingsplaten, sentry gaskets, isolatiesets voor flenzen…

“Onder de noemer ‘Instrumentatie’ bieden we een compleet gamma aan koppelingen, reduceerventielen, filters, afsluiters en appendages. Onze peiltoestellen zijn al jaren een begrip in de industrie. Het reflex glas voor peilaanduiding van stoomketels en opslagtanks werd aangevuld met transparante peiltoestellen voor een hogere druk en temperatuur. De magneetpeiltoestellen worden voor de specifieke procescondities van de klanten geconstrueerd en kunnen voorzien worden van onder meer transmitters, radar, ledverlichting…”, sluit Manuel Sannen af. 

“Tot slot wil ik nog even de klemtoon leggen op onze debietmeters, die een standaard nauwkeurigheid van +/- 1% garanderen. Optioneel kan die marge nog kleiner gemaakt worden. Afhankelijk van de toepassing, worden al onze meters – met Vortex of meetflens, compact of op afstand – uitgerust met druk- en temperatuurcompensatie, bovenop de standaard nulpuntcorrectie. Naast deze debietmeters bieden we ook energiemeters, manometers en thermometers om processen te meten. We denken alvast graag met onze klanten mee, om precies die oplossingen te bieden die nodig zijn voor hun processen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.