NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
‘Experts in Rubber’ hebben altijd een antwoord
De experts van RUBIDOR denken met de klanten mee. Ze stellen hen een gepaste oplossing op basis van hun behoeften en eisen voor.

‘Experts in Rubber’ hebben altijd een antwoord

Wie al 35 jaar in een bepaalde business actief is, mag met kennis van zaken spreken. Bij RUBIDOR zijn ze al sinds 1978 gespecialiseerd in het veredelen en bewerken van verschillende soorten vol- en celrubber. De specialist gaat geen enkele uitdaging uit de weg en zoekt voor elk project in nauw overleg met de klant naar een antwoord op elke vraag. Daarvoor zijn de grote voorraad, de ongekende in-house expertise en een uitgebreid, up-to-date machinepark cruciale troeven.

Op de werkvloer staan een 20-tal ervaren medewerkers in voor de veredeling en bewerking van rubberproducten uit voorraad.

Bernard Dejans startte met de productie van zolen, die onder meer gebruikt werden voor de schoenen van heel wat militairen verspreid over heel Europa. De naam SOLIDOR komt dan ook van ‘soulier d’or’ ofte ‘gouden schoen’. Sindsdien is er veel veranderd en werd vooral onder impuls van de vader en oom van huidig zaakvoerder Henri een andere weg ingeslagen met een focus op niches. Naast de productie van modulaire terrasdragers (SOLIDOR) en de extrusie van kunststofprofielen (Dextr) wordt sinds 1978 onder de naam RUBIDOR volop ingezet op de veredeling en bewerking van rubberproducten en het spuitgieten van kunststof.

Een partner met kennis van zaken

“Onze klanten zijn actief in de meest uiteenlopende sectoren, waaronder de automobielindustrie, de scheepvaart, de landbouw, de bouw, de machinebouw, …, en de industrie in het algemeen. Ze komen vooral uit Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk en Nederland. Voor elke toepassing gelden andere behoeften en eisen. Klanten weten dan ook vaak niet welke oplossing ze moeten kiezen. Daarvoor kunnen ze een beroep doen op onze expertise,” stelt de zaakvoerder. “We willen onze klanten volledig ontzorgen – van A tot Z – of het nu gaat om de productie van 1 stuk of series van 1.000.000 stuks. We maken een offerte en zodra de bestelling bevestigd is kunnen we aan de slag. We houden een groot aanbod aan rubberproducten op rol en als plaat op voorraad, dat in verschillende kwaliteitsvarianten en diktes. Die worden dan in onze productiehal veredeld en bewerkt. Een team van een 20-tal ervaren medewerkers op de werkvloer staat in voor het stansen, snijden of zelfklevend maken. Ze kunnen daarbij gebruik maken van een ruim en up-to-date machinepark. We leveren al onze bestellingen op 1 week uit en dat kan op specifieke aanvraag eventueel zelfs sneller. Kwaliteit staat te allen tijde centraal. We kiezen bewust voor een samenwerking met de rubberleveranciers zelf, zonder tussenkomst van een importeur. Bovendien worden de producten tijdens en na het productieproces aan grondige kwaliteitscontroles onderworpen, volledig in overleg met de klant. Alles gebeurt in-house, zelfs de verpakking, waardoor we telkens weer heel snel en flexibel kunnen schakelen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.