FANUC breidt gamma CRX Collaboratieve Robots uit - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
FANUC breidt gamma CRX Collaboratieve Robots uit

FANUC breidt gamma CRX Collaboratieve Robots uit

Wereldwijde automatiseringsleider biedt nu 11 cobot modelvarianten

FANUC Corporation, ’s werelds toonaangevende leverancier van CNC’s, robots, cobots en fabrieksautomatisering heeft de nieuwe CRX-5iA, CRX-20iA/L en CRX-25iA collaboratieve robots geïntroduceerd, de nieuwste toevoegingen aan zijn populaire CRX-serie die ook de CRX-10iA en CRX-10iA/L collaboratieve robots omvat. FANUC zal alle vijf CRX-modellen demonstreren op IREX (International Robot Exhibition), 9-12 maart 2022 in de Tokyo Big Sight op stand E4-04, en op IREX Virtual, 1-18 maart 2022. 

“We zien een grote vraag naar collaboratieve robots op de Europese markt en willen passende oplossingen bieden voor een breed scala aan toepassingen. Onze cobots zijn ontworpen om elk type producent – klein of groot – te ondersteunen bij het uitbreiden van hun productiecapaciteit met de hoogste betrouwbaarheid”, aldus Shinichi Tanzawa, President & CEO van FANUC Europe Corporation.

De nieuwste CRX cobots zijn een aanvulling op FANUC’s bestaande lijn van CR en CRX cobots, die nu in totaal 11 cobot modelvarianten telt om producten van 4 tot 35 kg te hanteren. Dit is de meest uitgebreide line-up van gebruiksvriendelijke cobots die momenteel op de markt beschikbaar zijn.

De uitrol van de nieuwe CRX-5iA, CRX-20iA/L en CRX-25iA cobots, met payloads van 5, 20 en 25 kg en een maximale reikwijdte van respectievelijk 994, 1418 en 1889 mm, volgt op de CRX-10iA en CRX-10iA/L cobotmodellen. Deze hebben beide een payload van 10 kg en een bereik van respectievelijk 1249 mm en 1418 mm. De vijf CRX modellen gecombineerd met FANUC’s CR serie van groene cobots breidt FANUC’s mogelijkheden uit om meer bedrijven te helpen die op zoek zijn naar automatisering met cobots. 

CRX Collaboratieve Robots: Veilig, Gebruiksvriendelijk, Betrouwbaar en Veelzijdig

FANUC’s CRX cobots zijn veilig, gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en een veelzijdige oplossing voor een brede waaier aan toepassingen, waaronder inspectie, laden/ontladen van machines, verpakken, palletiseren, schuren, lassen, en nog veel meer. Het IP67-beschermingsniveau (stofdicht en waterdicht) is standaard voor alle vijf CRX-modellen, zodat klanten ze zelfs in de meest veeleisende omgeving kunnen gebruiken. De CRX-cobots kunnen externe krachten detecteren en veilig stoppen wanneer ze in contact komen met een persoon of object. Dankzij deze technologie kunnen de CRX-cobots veilig naast mensen werken zonder dat dure afschermingen nodig zijn. 

De meeste cobots hebben een lichtgewicht en compact ontwerp – maar de FANUC CRX cobots bieden veel meer, waaronder hun grote geschiktheid voor industriële omgevingen en het feit dat ze tot acht jaar lang onderhoudsvrij zijn. Bovendien stelt de interactieve programmering gebruikers in staat om robottrajecten aan te leren door de robot handmatig te bewegen of via een tablet interface met drag-and-drop iconen. De CRX kan worden gebruikt met een standaard 100V/240V voeding, en bevat ook energiebesparende functies waardoor het  stroomverbruik amper 400 W bedraagt (met 25 kg payload). De serie ondersteunt verschillende van FANUC’s geavanceerde functies, waaronder iRVision, en is perfect geschikt voor elk bedrijf dat op zoek is naar een hogere efficiëntie – zelfs voor bedrijven die hun eerste stappen zetten in robotisering. 

“FANUC’s CRX serie biedt dezelfde intelligente functies en betrouwbaarheid die onze klanten gewend zijn”, zegt Ralf Völlinger, Vice President en General Manager van FANUC Europe’s robot divisie. “Bovendien maken hun lichte gewicht, gemakkelijke set-up en intuïtieve bediening, het een toegankelijke robot, vooral voor beginnende gebruikers.”  

FANUC zal beginnen met het verschepen van productie-eenheden van de nieuwe CRX-20iA/L in april 2022. De CRX-25iA en CRX-5iA zullen beschikbaar zijn in juni 2022.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.