Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Process & Instrumentation

Hoogwaardige kogelkranen van Spaanse fabrikant

FLUXER-IBOR3_IMG-20210807-WA0009

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Ibor Valves/Fluxer

29 oktober 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Niet alleen fabrikanten, maar ook verdelers moeten continu blijven investeren in de optimalisatie van hun productgamma om steeds weer aan de behoeften en eisen van de klanten tegemoet te komen. Dat beseffen ze bij Fluxer maar al te goed. De firma uit Roeselare verdeelt kwalitatieve afsluiters, kleppen, appendages, aandrijvingen en procesinstrumentatie van hoofdzakelijk Europese A-merken aan industriële klanten. Onlangs kondigden ze een nieuw partnership aan met Ibor Valves, een Spaanse fabrikant van hoogwaardige kogelkranen, vlinderkleppen en speciale kleppen op maat voor veeleisende toepassingen. Een win-win situatie voor beide partners: terwijl voor Fluxer de deuren naar de (petro)chemische markt zich openen, zullen de producten van Ibor nu ook in andere segmenten over heel Europa hun weg vinden.

Ibor Valves ontwikkelt en produceert kwalitatieve kogelkranen en kleppen voor veeleisende toepassingen, bijvoorbeeld de (petro)chemie.

Als gecertificeerde partner in flow is Fluxer gespecialiseerd in de verdeling van hoogwaardige afsluiters, kleppen, appendages, aandrijvingen en meet- en regeltechniek voor de voedingsindustrie, piping- en constructiebedrijven, machinebouwers, slachthuizen en afvalverwerkingsbedrijven. “Ons assortiment omvat onder meer kogelkranen, vlinderkleppen en verschillende andere types afsluiters, terugslagkleppen met draad- en flensaansluitingen, drukreduceerventielen, compensatoren, condenspotten, elektrische aandrijvingen en pneumatische actuatoren, batch controllers, niveau-, debiet- en drukmeters. We zijn ook een Siemens approved partner in procesinstrumentatie. We werken daarbij voornamelijk samen met Europese A-merken. Naast onze eigen technische kennis, de ondersteuning door productspecialisten en de montage-afdeling zijn een ruime voorraad, korte levertijden, eigen transport en een uitgebreide service onze voornaamste troeven”, vertelt engineer Jeroen Vandecasteele. “We blijven intussen continu investeren in de optimalisatie van ons productgamma om onze klanten een ruimer aanbod te kunnen presenteren of om voor andere marktsegmenten en toepassingen een gepaste oplossing te kunnen bieden. In die optiek kadert ons nieuwe partnership met Ibor Valves uit Spanje.”

Kwalitatieve kogelkranen en kleppen van Spaanse makelij

Ibor Valves werd opgericht in 1956 en heeft intussen een sterke reputatie opgebouwd in de engineering en productie van heel specifieke kwalitatieve kogelkranen en kleppen voor veeleisende toepassingen voor olie- en gasbedrijven, de chemische en petrochemische industrie en de energiesector. Alles wordt er op maat ontworpen en geproduceerd in eigen Europese productiefaciliteiten. De producten worden niet gegoten, maar volledig verspaand. “We hebben elkaar leren kennen bij een project waar producten voor hoge druk nodig waren. Uit gesprekken bleek dat een samenwerking voor beiden een win-win situatie zou zijn. Ibor Valves draait op vandaag vooral veel omzet in Rusland, maar wou zijn marktpositie in de rest van Europa versterken en ook andere toepassingsgebieden aanboren. Wij kunnen dankzij de nieuwe kogelkranen en kleppen ook oplossingen voor de chemische en petrochemische bedrijven aanbieden”, licht Vandecasteele toe. “Ibor luistert net als Fluxer eerst naar de klant en gaat dan op zoek naar een oplossing. Ze bieden producten in de meest uiteenlopende
materialen, bijvoorbeeld Super Duplex. Medium­-
temperaturen van -196 °C tot meer dan 400 °C zijn voor deze afsluiters geen enkel probleem. Er zijn geen limieten op het vlak van diameters en druk. Is er geen passend product in het gamma, dan kunnen ze een beroep doen op een eigen engineeringafdeling die nieuwe oplossingen ontwikkelt. De firma beschikt ook over heel wat certificaten – ATEX, PCT, PED, CE, SIL2 – en producten kunnen op aanvraag intern of extern getest worden.”

Via engineeringbureaus

Zowel Fluxer als Ibor Valves krijgen hun aanvragen voornamelijk via engineeringbureaus. Een technisch-commerciële medewerker van Fluxer bezoekt deze klanten om producten te presenteren en projecten te bespreken. “Met deze nieuwe samenwerking blijven we onze visie trouw om bewust te kiezen voor merken uit Europa”, sluit Vandecasteele af. “Veel klanten geven in hun lastenboeken immers aan dat ze enkel producten van Europese makelij accepteren. Bovendien zijn op die manier ook de wisselstukken op langere termijn leverbaar.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details