GEFRAN BENELUX: YOUR BUSINESS SERVED BY OUR TECHNOLOGY - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
GEFRAN BENELUX: YOUR BUSINESS SERVED BY OUR TECHNOLOGY
De zelf uitlijnende constructie en diverse mechanische koppelstukken maken de installatie van de Twist zeer eenvoudig.

GEFRAN BENELUX: YOUR BUSINESS SERVED BY OUR TECHNOLOGY

Ontdek onze wereld van precisie en geavanceerde technologie. U vindt de producten van GEFRAN in diverse industriële markten en toepassingen. Tevens werken wij nauw samen met universiteiten en gekwalificeerde onderzoekscentra. Zij inspireren ons voortdurend in het zoeken naar maatoplossingen om prestaties van industriële toepassingen te optimaliseren.

De GEFRAN groep heeft wereldwijd eigen verkoopvestigingen, productie-eenheden en erkende distributeurs. GEFRAN Spa is sinds 1998 genoteerd op de Effectenbeurs van Milaan. GEFRAN is actief in de BeNeLux. Met veertig jaar diepgewortelde ervaring en know-how zijn wij een betrouwbare partner! Samen transformeren we metingen in mogelijkheden en mogelijkheden in successen!

Innovatieve sensors en automatiseringscomponenten

GEFRAN biedt een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige producten. Ontdek de kracht van precisie in sensoren voor druk, smeltdruk, kracht, temperatuur, positie, verplaatsing, hoek en helling. 

Onze automatiseringscomponenten, waaronder procesregelaars (PID), solid-state relais, vermogenregelaars, indicators en alarmunits, tillen uw industriële processen naar een nieuw niveau van efficiëntie, controle en predictive maintenance. 

Wij begrijpen de unieke behoeften van uw industrie en streven ernaar oplossingen te bieden die uw efficiëntie verhogen en uw prestaties optimaliseren. 

Kunststof zit in ons DNA

Automatisering in de kunststof is altijd al onze core business geweest.  Ons aanbod voor de kunststofmarkt bestaat uit een uitgebreide waaier aan automatiseringscomponenten en sensoren voor de machinebesturing, en dit voor zowel extruders, thermovorming als spuitgietmachines. Deze producten onderscheiden zich door hun efficiëntie, goede prijs-kwaliteitverhouding, gebruiksgemak en eenvoudige installatie.

Elke dag opnieuw dagen we onszelf uit om elke klant 100% tevreden te stellen. Dit doen we door:

· kwaliteitsproducten te leveren
· een goede dienst na verkoop te garanderen
· onze medewerkers constant bij te scholen, zodat zij over een doorgedreven technische bagage beschikken.

Met deze kernwaarden trachten wij een solide langetermijnpartnership uit te bouwen. Benieuwd hoe we ook u kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op. We nemen graag tijd voor u! 

Innovatieve multivariabele sensor

Gefran Twiist … niet zomaar een positiesensor

Deze innovatieve multivariabele sensor is revolutionair binnen de meettechnologie en geeft meer dan alleen de positie weer. De versies met CANopen en IO-Link communicatie geven naast de positie ook andere procesvariabelen weer, zoals bewegingssnelheid, versnelling, hellingshoek, werkelijke en maximale temperatuur, werktijd, en de afgelegde kilometers door de cursor.

Voor een eenvoudige positiemeting zijn er vanzelfsprekend ook uitvoeringen met analoge uitgang beschikbaar, en dit zowel in enkelvoudige als redundante versies.

De Twiist is een absolute lineaire positiesensor met IP67 bescherming die, dankzij de zelf uitlijnende constructie en diverse mechanische koppelstukken, eenvoudig te installeren is.

Het gepatenteerd meetsysteem op basis van het 3D Hall-effect maakt van de Twiist de ideale oplossing voor het meten van posities in diverse industriële sectoren en in mobiele hydrauliek.

Compact & contactloos

De 3D Hall-sensor vormt het hart van deze veelzijdige positiesensor. Door veranderingen in magnetische velden te detecteren zorgt de 3D Hall-sensor voor de juiste afstands- en hoekbepalingen. De metingen kunnen dus perfect contactloos gebeuren. Hierdoor treedt er bijgevolg minder sleet op. De levensduur van deze sensor is dan ook een belangrijke troef!

Ook nog nuttig om even mee te geven: de slaglengte varieert tussen de 100 en 900mm, en de operationele temperatuurrange ligt voor de LM-L versie tussen de -40 en +85°C.

Veelzijdigheid troef

De Twiist sensor is bovenal multivariabel en geeft naast de klassieke positie-uitlezing nog tal van andere procesvariabelen weer. Je kan in real-time de absolute positie, de versnelling en de maximumsnelheid uitlezen. Daarbovenop nog de hellingshoek en de actieve werktijd. Zelfs de door de cursor totaal afgelegde kilometers kunnen eenvoudig afgelezen worden. Ten slotte maakt Gefran dit technologisch hoogstandje helemaal allround en industry 4.0 proof door ook nog eens te denken aan een In-Field Firmware upgrade. Want ook dat bezit de Twiist.

Gefran zet in op io-link

IO-link is een veldbusonafhankelijke interface. De hoeveelheid beschikbare data en de flexibele inzetbaarheid hiervan verklaren het succes van IO-Link. Deze ontwikkeling is een belangrijke stap naar een uniforme automatisering van sensoren en actuatoren.

Het was dus van in het begin belangrijk dat Gefran mee op de boot sprong …

Ondertussen heeft Gefran een mooi IO-Link portfolio: vermogenregelaars en solid state relays, lineaire en magnetostrictieve positiesensoren en industriële druksensoren.

Deze IO-link familie werd dus uitgebreid met de Twiist: een multifunctionele positiesensor. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.