Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Control & Network

Gefran zet in op IO-Link

Afbeelding-1-nieuwsbrief[4]

19 augustus 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

IO-link is een veldbusonafhankelijke interface. De hoeveelheid beschikbare data en de flexibele inzetbaarheid hiervan verklaren het succes van IO-Link. Deze ontwikkeling is een belangrijke stap naar een uniforme automatisering van sensoren en actuatoren.
Het was dus van in het begin belangrijk dat Gefran mee op de boot sprong …

Kunststof zit in ons DNA

Automatisering in de kunststof is altijd al onze core business geweest.  Ons aanbod voor de kunststofmarkt bestaat uit een uitgebreide waaier aan automatiseringscomponenten en sensoren voor machinebesturing en dit voor zowel extruders, thermovorming als spuitgietmachines. Het is dan ook logisch dat we hiervan vertrokken zijn om ons IO-Link assortiment op te bouwen. Zo werd Gefran wereldwijd de eerste producent van smeltdruksensoren uitgerust met IO-Link communicatieprotocol.

Ondertussen heeft Gefran naast smeltdruksensoren een mooi IO-Link portfolio : vermogenregelaars & solid state relays, lineaire & magnetostrictieve positiesensoren en sinds kort ook industriële druksensoren.
Maar ook vandaag zitten er nog een aantal IO-link producten in de pipeline.

Nieuw in ons IO-Link assortiment

De nieuwe industriële KS-I druksensor heeft dezelfde hoge kwaliteitsstandaard als zijn analoge tegenhangers, maar communiceert met -COM3- IO-link, de snelste beschikbare IO-Link communicatie.
Zowel cyclische (druk, temperatuur) als acyclische gegevens (maximum druk/temperatuur, operating hours) worden zo real-time beschikbaar.
Met drukbereiken van 4 bar tot 1000 bar en een maximale werkingstemperatuur van +125 °C is deze druksensor breed inzetbaar.

Uw voordeel bij het gebruik van IO-Link producten

Het begint al bij de montage : de vereenvoudigde bekabeling en de automatisatie van parameters bij ingebruikname zorgen voor een aanzienlijke kostenbesparing. Dankzij deze automatisering kunnen parameters snel worden aangepast en overgedragen, bijvoorbeeld bij het omwisselen naar een ander apparaat. Dit zorgt voor flexibiliteit en optimalisatie van het proces. Door de mogelijkheid tot remote onderhoud worden de kosten voor het traceren en oplossen van een eventueel probleem gereduceerd.

Zeker voor middelgrote machines met meerdere sensoren is IO-Link immers de meest efficiënte oplossing!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details