Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Productinformatie

Geoptimaliseerd ontwerp voor IE3 asynchroonmotoren

15 januari 2020 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

NORD heeft het ontwerp van zijn beproefde IE3 asynchroonmotoren geoptimaliseerd. De modelaanpassing betreft talrijke details die de functionaliteit, montage en werking van de elektromotoren verder verbeteren.

NORD heeft het ontwerp van zijn beproefde IE3 asynchroonmotoren geoptimaliseerd met talrijke details die voor een betere montage en koeling zorgen.

De facelift van de IE3 asynchroonmotoren van NORD DRIVESYSTEMS betreft niet de elektrische data en de buitenmaten. De motoren kunnen naadloos en zonder aanpassingen in alle bestaande toepassingen worden ingezet. De geoptimaliseerde vorm van de koelribben, een voor de montage geoptimaliseerde ventilator en een nieuwe moderne ventilatorbehuizing zorgen voor een betere warmteafvoer en montage. De ventilatorbehuizing kan in het geval van een op de motor gemonteerde frequentieregelaar eenvoudig worden aangebracht. Het nieuwe ontwerp van de koelribben maakt een ongehinderde luchtstroom rond de klemmenkast mogelijk. De aangepaste klemmenkast heeft geen scherpe randen en hoeken en is uitgerust met versterkte voeten voor een betere motorstabiliteit. Een ander belangrijk detail is de geoptimaliseerde montage van de incrementele encoder. Dankzij de ventilatorbehuizing is de encoder volledig schokbestendig en ligt buiten de luchtstroom, wat het koelvermogen verder verbetert. Montage achteraf is ook mogelijk dankzij een steekas.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details