Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Control & Network

“Gescheiden verbinden! Met de nieuwe Helmholz PN / MQTT-coupler ”.

pn-mqtt_coupler_700-162-3MQ02_cmyk

5 maart 2021 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Hiermee kan een directe verbinding tot stand worden gebracht van het veld- of PLC-niveau naar de cloud. Gegevens worden veilig verzonden met behulp van SSL-codering en authenticatie.

Zoals bij alle couplers van Helmholz, is ook voor deze nieuwe PROFINET / MQTT-coupler geen additionele software nodig. Het configureren vindt in de voor de gebruiker vertrouwde engineeringsomgeving plaats. Het compacte ontwerp is ruimtebesparend en de geïntegreerde LEDs maken eenvoudige diagnose mogelijk.

Met de PN / MQTT-coupler zorgt voor een directe gegevensoverdracht tussen een PROFINET-machine (PLC) en het in de IT gebruikte MQTT-protocol.

In de PROFINET zijde van de coupler wordt vastgelegd wat wordt gecommuniceerd. De PLC-engineer is hiervoor verantwoordelijk. Dit betekent dus dat de machinefabrikant de volledige controle heeft over de gegevensuitwisseling met de IoT-wereld.

De coupler maakt  het mogelijk om zowel data vanuit de PLC te versturen als ook te ontvangen. De verbinding naar de MQTT-broker kan lokaal (“on premise”) en met de bekende cloud aanbieders worden gerealiseerd.

Dankzij de PN / MQTT-couper kan de PLC-engineer nu vanuit zijn vertrouwde engineeringsomgeving eenvoudig een koppeling met de cloud realiseren!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details