Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Motion, Gears & Drives

GL-Serie speciaal ontwikkeld voor agv toepassingen

GL-serie

13 december 2021 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Als gevolg van automatiseringen in logistiek of productieomgevingen krijgt Apex Dynamics steeds meer vragen over tandwielkasten voor AGV toepassingen. Dat wil zeggen tandwielkasten voor Automatisch Geleide Voertuigen, oftewel mobiele robots, die vaak worden ingezet voor het vervoeren van materialen in fabrieken of magazijnen. De GL-serie is speciaal ontwikkeld voor AGV toepassingen. Daarom vertelt Erik Megens er in deze video meer over. 

GL-Serie met hoge radiale belasting

De GL-serie is ontwikkeld om een hoge radiale belasting aan te kunnen. Dit wordt veroorzaakt doordat het koppel door de uitgaande flens overgedragen wordt en de kracht door het roterende huis. De kracht grijpt aan tussen de lagers waardoor deze enkel wordt belast op kracht en niet op kiepkoppel. Daarnaast heeft de GL-serie schuine vertranding voor een hoge gelijkloop, is hij zeer spelingsarm, stil en bestand tegen schokken. Als gevolg van de compacte opbouw heeft de GL-serie een inbouwdiepte van 30 mm en is het ontwikkeld met een startkoppelcompensatie: als de motor linksom draait, dan draait de uitgaande flens rechtsom. Het gevolg is minder trilling in het systeem bij dynamisch gebruik.

Vragen over de GL-serie of advies nodig? Neem gerust contact op.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details