NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Grote prestaties in een kleine behuizing
Met de toevoeging van twee bijzonder compacte, nieuwe opties omvat het B&R ACOPOSmotor portfolio van geïntegreerde motoraandrijvingscombinaties nu een vermogensbereik van 283 W tot 2,3 kW.

Grote prestaties in een kleine behuizing

B&R heeft twee zeer compacte varianten toegevoegd aan haar geïntegreerde motor en drive oplossing. Deze nieuwe varianten zijn uitgerust met krachtige processoren en zijn  hierdoor perfect voor toepassingen waarbij nauwkeurige synchronisatie en positioneringsprecisie benodigd zijn. Door deze nieuwe varianten is de ACOPOSmotor nu verkrijgbaar in een vermogensbereik van 283 W tot 2,3 kW.

Een krachtige processor in de ACOPOSmotor verzekert cyclustijden van 50 µs voor stroom-, snelheids- en positieregeling. Daarom is ACOPOSmotor de beste keuze voor uiterst dynamische processen waarbij snelle bewegingen met een onberispelijke precisie moeten worden gesynchroniseerd. Dit opent nieuwe toepassingsmogelijkheden voor deze motoren in sectoren zoals de print- en verpakkingsindustrie.

12% toename in vermogensdichtheid

De nieuwe ACOPOSmotoren beschikken over motoren met een zeer hoge koppeldichtheid. Hierdoor kan er een aanzienlijk kleinere flens gebruikt worden, terwijl tegelijkertijd de vermogensdichtheid met 12% toeneemt. De kleinste ACOPOSmotor heeft een flens van 60 mm bij een totale lengte van slechts 125 mm. Zo is het mogelijk om compactere machines te bouwen, die minder vloerruimte innemen. De ACOPOSmotor werkt binnen een spanningsbereik van 24 tot 58 VDC en er is een ruime keuze aan overbrengingen.

Minder bekabeling

De ACOPOSmotoren zijn uitgerust met twee over 300 graden draaibare connectoren voor hybride kabels. Er hoeft maar één kabel naar de schakelkast te worden geleid. Deze hybride kabel zorgt voor de voeding en de POWERLINK-communicatie naar de ACOPOSmotor.

Extra ACOPOSmotoren kunnen eenvoudig worden toegevoegd via daisy-chain bekabeling. Dat bespaart tot 90% aan bekabeling en maakt het testen en installeren aanzienlijk eenvoudiger. De ACOPOSmotor is standaard uitgerust met de STO veiligheidsfunctie. Deze wordt aangestuurd via de hybride kabel, zodat hiervoor geen extra bekabeling nodig is.

Perfect voor intelligent producttransport

De compacte ACOPOSmotor varianten kunnen rechtstreeks op de voeding van de ACOPOStrak of ACOPOS 6D worden aangesloten. Dit vereenvoudigt de bekabeling voor verwerkingsstations aanzienlijk. Daardoor heeft de ACOPOSmotor geen extra voeding nodig.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.