Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Control & Network

Helmholz start met PROFINET Design training

Helmholz_PROFINET-Design-training_1-kopiëren

24 november 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Bij PROFINET bepaalt het netwerk-ontwerp de prestaties van het netwerk. Een goed netwerkdesign waarbij ook rekening gehouden wordt met toekomstige uitbreidingen is dan ook de basis van een netwerk dat jaren meegaat.

Om een goed ontwerp te maken, heeft de PROFINET organisatie (PI) guidelines ontwikkeld. Deze zijn echter voor de gebruikers vaak lastig om te zetten naar een daadwerkelijk ontwerp.

Hiervoor heeft Helmholz een training ontwikkeld. Deze training behandelt de verschillende stappen tijdens de ontwerpfase en geeft uitleg over de regels van PI. In de training worden alle aspecten van het ontwerp behandeld. Zo wordt bijvoorbeeld de kabelkeuze besproken, en is er aandacht voor de datastromen op het netwerk. Uiteraard komen ook aspecten over component-selectie, zoals het selecteren van de juiste switches aan bod.

Na de training is de deelnemer in staat de waarde en de risico’s van een PROFINET-netwerk te onderschrijven. Met de beschikbare kennis bent is de deelnemer in staat om bewuste overwegingen te maken wat betreft het design van de installatie. Wat is het resultaat van de training?  U weet hoe een PROFINET-netwerk ontworpen kan worden, met de nodige reserves voor de toekomst. Ook weet u wat de aandachtsgebieden zijn op het gebied van security. Dankzij de opgedane kennis kunt u netwerken ontwerpen waarbij er op voorhand

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details