NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Het nieuwe PVL-B2 inline ventiel van Parker levert flexibiliteit voor een breed scala van industriële toepassingen

Het nieuwe PVL-B2 inline ventiel van Parker levert flexibiliteit voor een breed scala van industriële toepassingen

Parker Hannifin, wereldwijd marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën, introduceert het nieuwe PVL-B2 inline ventiel. De nieuwe PVL-B2 serie inline ventielen zijn ontworpen om aan alle machine configuraties te kunnen voldoen. De nieuwe serie kan worden gespecificeerd als zelfstandig ventiel, die een separate cilinder kan aansturen, of als een ventieleiland om een groep van cilinders in een bepaald segment aan te sturen. Voor klanten betekent dit dat ze met een ventielfamilie verschillende toepassingen kunnen bedienen, hierdoor dalen de voorraadkosten.

De flexibiliteit wordt verder ondersteund als het gaat om het ventieleiland. Hierdoor kan men verschillende ventielen in een eiland monteren met het voordeel van gecombineerde aansluitingen voor druk en ontluchting. Voor klanten betekent dit een veel simpelere installatie omdat er slechts één leiding nodig is voor de druk af- en toevoer. De applicatiekennis van Parker komt voort uit jarenlange ervaring met pneumatische toepassingen. De PVL-B2 is ontworpen met deze jarenlange ervaring in het achterhoofd en biedt de klanten een oplossing voor zowel AC als DC voltages, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan verschillende industriële projecten.

Veel applicaties van de klanten vragen om een compacte oplossing als het gevolg van een kleinere inbouwruimte en de PVL-B2 serie is daar ideaal voor dankzij de compacte afmetingen. Hierdoor kunnen de kasten waarin de eilanden gemonteerd worden kleiner worden. Het ventiel is ook perfect geschikt voor mobiele applicaties omdat het gemaakt is van zeer lichtgewicht materialen.

Het nieuwe ventiel is voorzien van twee verschillende elektrische spoel opties, afhankelijk waar de ventielen toegepast worden. Voor niet agressieve applicaties kunnen de ventielen worden gespecificeerd met een 10mm 24V IP40 clip-aansluiting en voor meer agressievere omgevingen met een 15mm DIN C IP65 connectie.

De PVL-B2 serie kan tot een meervoudig ventieleiland gebouwd worden en aangesloten op een enkel of dubbel begin of eindstation, terwijl twee gemeenschappelijke uitlaat poorten beschikbaar zijn. Voor een optimale luchtstroom zijn er drie poort opties beschikbaar voor cilinders tot 50 mm boring; met 6 of 8 mm directe leiding fittingen of G1/8’’ schroefdraad . Cilinder snelheden van 1 m/s kunnen worden verkregen door het gebruik van de juiste ventielen, afhankelijk van factoren zoals cilinderboring, aansluitgrootte en leiding diameter.

Voor de elektrische aansluiting is er de keuze uit een 15mm, drie pins, 8mm tussenruimte DIN Fom C connector of indien gewicht en afmeting belangrijk zijn een plug in clip met IP40 bescherming. Deze laatste optie kan tijd besparen door een snellere montage. Iedereiland kan elke combinatie van enkele of dubbele elektromagnetische pneumatische ventielen herbergen. Belangrijk is dat de nieuwe PVL-B2-serie volledig uitwisselbaar is met de originele PVL-B en PVL-C-serie ventielen welke Parker al meer dan 20 jaar in zijn programma heeft. Meer informatie kunt u vinden op: http://ph.parker.com/nl/nl/pneumatic-manual-valve-pvl-b2-series

Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Parker zorgt al meer dan 100 jaar voor de verbetering van de productiviteit en winstgevendheid van haar klanten in vele verschillende industriële en mobiele markten. Voor meer informatie ga naar www.parker.com of @parkerbenelux

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.