Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Software, IT & Cyber Security

HMS Networks lanceert de Anybus Wireless Bolt II waarmee industriële bedrijven hun inbedrijfstijd kunnen verlengen

3 mei 2023 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

HMS Networks introduceert de Anybus® Wireless Bolt™ II, een industrieel Wi-Fi 5 access point (AP) en wireless distribution system (WDS) client. De Wireless Bolt II blijft even gebruiksvriendelijk als zijn voorgangers, maar is duurzamer en levert nog betere beveiliging en prestaties. Met zijn hogere snelheden en verhoogde datadoorvoer vormt hij een uitstekende aanvulling op de bestaande reeks Wireless Bolts en een ideale keuze voor applicaties die hoge dataoverdrachtssnelheden vereisen.

De Anybus Wireless Bolt II is bij uitstek geschikt voor bedrijven die de hoge kosten en ongemakken van conventionele bedrade installaties willen vermijden. Hij kan geconfigureerd worden als een Access Point om draadloze toegang te verlenen, waardoor de datatoegankelijkheid wordt verbeterd en de veiligheid van de operator wordt verhoogd. Als alternatief kan met behulp van meerdere Wireless Bolt II’s een wireless bridge worden gerealiseerd voor industriële Ethernet netwerken, zoals PROFINET, Modbus TCP en EtherNet/IP, ter vervanging van de bedrading in zowel point-to-point als point-to-multipoint applicaties. Daarnaast maakt het robuuste ontwerp de Wireless Bolt II uitermate geschikt voor industrieën die werken onder zware omstandigheden, zoals productiebedrijven, waar bedrijfstijd van cruciaal belang is.

Verbeterde draadloze technologie

Dankzij het gebruik van Wi-Fi 5 en MIMO antennes levert de Anybus Wireless Bolt II zeer snelle en betrouwbare draadloze prestaties, wat leidt tot betere connectiviteit en minder dataverlies.

Geavanceerde beveiliging

De Anybus Wireless Bolt II ondersteunt HTTPS en WPA3 beveiligingsprotocollen, wat een veiliger draadloos netwerk oplevert en bescherming biedt tegen onbevoegde toegang en datalekken.

Duurzaamheid en robuustheid

De Anybus Wireless Bolt II is ontworpen om in de zwaarste industriële omgevingen te kunnen werken, inclusief een robuuste schokbestendige behuizing (voorbereid voor IK10 en ATEX) en bescherming tegen binnendringing (gecertificeerd voor IP66 en voorbereid voor IP69K). De Wireless Bolt II werkt binnen een breed temperatuurbereik van -25°C tot 65°C, waardoor hij zowel binnen als buiten kan worden gebruikt.

Eenvoudige installatie en integratie

Het installeren en configureren van de Anybus Wireless Bolt II is eenvoudig dankzij de intuïtieve gebruikersinterface. Met zijn bewezen through-hole montagemethode, kan de Bolt II veilig gemonteerd worden op kasten en installaties zonder de bedrading te hoeven blootleggen, waardoor het geheel eruit ziet alsof het een integraal onderdeel is van de installatie. De Bolt II kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande systemen, wat tijd en moeite bespaart ten opzichte van het moeten installeren van nieuwe bedrading en/of infrastructuur.

Samuel Holst, Product Manager bij HMS Networks: “We zijn verheugd met de introductie van de Anybus Wireless Bolt II op de industriële connectiviteitsmarkt, omdat we ervan overtuigd zijn dat het onze klanten zal helpen bij het oplossen van het terugkerende probleem van gebroken of beschadigde bedrading dat de productie stillegt. De Bolt II is robuust en eenvoudig te installeren, maar het meest belangrijk is dat hij bedrijven in staat stelt om de kosten en ongemakken van conventionele bedrading te vermijden en de bedrijfstijd van het systeem te verhogen.”

Use Case voorbeelden

Figuur 1. De Wireless Bolt II faciliteert transparante draadloze cell-to-cell communicatie.

Figuur 2. De Wireless Bolt II kan worden gebruikt voor het eenvoudig verlenen van draadloze toegang tot schakelkasten of machines.

Figuur 3. Montage van de Anybus Wireless Bolt II.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details