NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Industriële automatisering versnellen met 5G

Industriële automatisering versnellen met 5G

Schneider Electric en Capgemini creëerden, met steun van Qualcomm Technologies Inc., een innovatieve end-to-end 5G Private Network-oplossing, die industriële automatiseringssystemen kan transformeren. Deze samenwerking werd aangekondigd tijdens het Mobile World Congress Barcelona eind februari. In het hijslaboratorium van Schneider Electric (Grenoble) werd een unieke geautomatiseerde hijsoplossing ontwikkeld en geïnstalleerd, mogelijk gemaakt door 5G.

Hijsoplossingen vormen een belangrijke schakel in productieomgevingen en logistieke toepassingen, waar zware materialen en goederen over soms honderden meters getransporteerd moeten worden. De automatisering ervan resulteert in een verhoogde efficiëntie, productiviteit en veiligheid, maar vereist wel snelle reactietijden, 24/7 beschikbaarheid, hoge precisie en maximale betrouwbaarheid. Bovendien moeten verschillende systemen naast elkaar op hetzelfde netwerk ingesteld zijn, samen met videocamera’s voor monitoring en bediening op afstand en PLC’s voor besturingsfuncties. Daarom ontwikkelden Schneider Electric en Capgemini samen met Qualcomm Technologies Inc. een unieke geautomatiseerde hijsoplossing op basis van 5G-technologie. Dankzij de innovatieve end-to-end 5G Private Network-oplossing kan de implementatie van digitale technologie in de industrie vereenvoudigd en geoptimaliseerd worden.

Samenwerken om te innoveren

De verschillende partners zijn uiterst tevreden over de samenwerking en de oplossing die voortvloeide uit de combinatie van hun individuele kennis. Marc Lafont, Vice President Innovation and Upstream Marketing bij Schneider Electric, stelt: “Dankzij digitale transformatie kunnen onze klanten hun productiviteit, efficiëntie en duurzaamheid optimaliseren. Geen enkel bedrijf kan dat echter alleen realiseren. We zijn er altijd van overtuigd geweest dat samenwerken belangrijk is om sterke innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Deze end-to-end-oplossing, die we dit jaar al bij de eindklant testen, is daarvan een perfect voorbeeld. Op langere termijn willen we experimenteren met een nog diepere integratie van 5G-technologie in onze automatiseringsapparatuur.”

Fotis Karonis, Group Leader of 5G and Edge Computing bij Capgemini, vult aan: “Deze end-to-end oplossing op maat is een goed voorbeeld van de toegevoegde waarde die 5G biedt voor industriële communicatie. Het illustreert het potentieel om een deel van de industrie te transformeren. Deze samenwerking met Schneider Electric toont aan hoe wij samen met onze klanten technologieën kunnen aanwenden om innovatieve oplossingen voor hun toepassingen te creëren.” Enrico Salvatori, Senior Vice President, Qualcomm Europe, Inc. en President, Qualcomm Europe/MEA, sluit af: “Onze ervaring op het vlak van onder meer draadloze technologieën en AI-systeemintegratie, gekoppeld aan de expertise van Schneider Electric met betrekking tot industriële automatisering en de praktijkervaring van Capgemini op het gebied van netwerkimplementatie en systeemintegratie laat toe om de prestaties te verbeteren en tegelijkertijd de systemen minder complex te maken. Dit resulteert in een snellere levertijd en verbeterde KPI’s voor klanten die gebruik maken van geautomatiseerde hijstoepassingen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.