NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Industriële communicatienetwerken vormen ruggengraat van digitalisering
M12-Connectoren – Voor geavanceerde industriële Ethernettoepassingen.

Industriële communicatienetwerken vormen ruggengraat van digitalisering

De hoeveelheid machine- en systeemcommunicatie groeit snel. Netwerken zijn de basis voor gegevensstromen.
Om succesvolle digitalisering te kunnen garanderen, is krachtige en betrouwbare netwerktechniek noodzakelijk. 

Een krachtige, betrouwbare netwerktechniek is mogelijk als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Zo is het belangrijk dat het communicatienetwerk sterk genoeg is om de toename aan flexibele toepassingen te verwerken. Daarnaast moet in kaart zijn gebracht wat de basisvereisten zijn voor betrouwbare netwerkvorming van een combinatie van klassieke en/of digitale apparaten. Ten slotte is het belangrijk te weten of de toepassing klaar is voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van datacommunicatie. Kortom, het ontwerp, de planning en de implementatie van industriële communicatienetwerken vereisen een diepgaande kennis van automatiseringstechniek, en hierbij moet rekening worden gehouden met de belangrijkste vereisten voor gegevensnetwerken: betrouwbaarheid, openheid en flexibiliteit. 

Xelity IP20 Gigabit switches – De werkpaarden voor data.

Ontwerp moet aansluiten op toepassing

De productiefaciliteiten van tegenwoordig moeten flexibel en eenvoudig te veranderen zijn. Als gevolg daarvan is het ontwerp van de netwerktopologie van cruciaal belang, als je de data-gerelateerde functionele betrouwbaarheid van de machines en systemen wil garanderen en ervoor wil zorgen dat er aan de huidige eisen wordt voldaan. Het is ook belangrijk om het concept te controleren op redundante verbindingen, via voortdurende segmentatie en onbeperkte toegang tot de netwerken op hogere niveaus. Industriële netwerken moeten niet alleen open en flexibel zijn, maar ook een ontwerp hebben dat aansluit bij de toepassing. Afzonderlijke factoren die door de eindgebruikers worden geselecteerd, zoals digitale duurzaamheid en verbeterde diagnostische mogelijkheden, bepalen wat de juiste netwerktopologie is. 

Managed versus unmanaged switches

Switches spelen een aantal verschillende rollen in installaties. Ze verbinden PLC’s met Ethernetgebruikers en ze worden ook gebruikt in veldbustoepassingen voor het aansluiten van allerlei modules. Het is belangrijk om de juiste switch te kiezen voor de juiste toepassing. 

Zo bieden managed switches uitgebreide mogelijkheden voor poort- en apparaatconfiguratie. Zij nemen belangrijke functies voor hun rekening voor foutanalyse, netwerkdiagnose en redundantiemechanismen. Deze switches optimaliseren de gegevensoverdracht maar vereisen meer configuratie-inspanningen en verhogen daardoor ook de algehele kosten. Hun gebruik in een netwerk biedt echter voordelen die leiden tot meer controle, onder andere wanneer toegang op afstand nodig is. Unmanaged switches, daarentegen, bieden Ethernetapparaten netwerkverbindingen, zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Als intermediairs voegen ze extra poorten toe aan het netwerk, terwijl ze geen intelligente functies vervullen en geen controle hebben over het netwerkverkeer. In industriële omgevingen worden unmanaged switches vaak gebruikt in kleine netwerken.

Xelity 10XT is dé IP67 switch voor professionele netwerken.

Componenten en kennis

Bij Murrelektronik weten ze dat niet alleen het vermogen om componenten te leveren – uiteenlopend van basisswitches tot en met de nieuwste producten op het gebied van PoE-technologie en de kabels om ze te verbinden – belangrijk is. Even essentieel is het vermogen om ondersteuning te bieden en tips te geven om partners te helpen hun gegevensstroom te optimaliseren en tegelijkertijd de installatietijd te beperken. Door kennis te delen, meerdere opties aan te dragen (inclusief de voor- en nadelen ervan) en uit te leggen wat het ‘gebruiksnut’ van de componenten is, kunnen mensen industriële netwerken als geheel zien en wordt de toegevoegde waarde van de gekozen oplossing benadrukt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.