Innovatieve ERP-software voor smart manufacturing

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Innovatieve ERP-software voor smart manufacturing
Dankzij ECI Gatewise kunnen bedrijven via één connectie samenwerken met alle partners die op het platform aangesloten zijn.

Innovatieve ERP-software voor smart manufacturing

Maakbedrijven moeten investeren in automatisering en digitalisering van hun bedrijfsprocessen om tegen de sterke concurrentie gewapend te zijn. Het komt erop aan én klantgericht én vlot en efficiënt te werken. ECI Software Solutions verdeelt en implementeert al decennialang ERP-producten en CAD/CAM-software specifiek voor kmo’s in de maakindustrie. Het ERP-pakket Ridder iQ biedt alle functionaliteiten om de continue afstemming tussen R&D en engineering, aankoop, productie, assemblage en services te managen. De gebruiker krijgt een real-time zicht op de voortgang van offertes, bestellingen en service. Resultaat: kortere doorlooptijden, hoge bezettingsgraden en hogere winstmarges.

Als gebruiker krijg je real-time informatie over resources, materiaalbehoeftes, capaciteit en planning, gevisualiseerd op overzichtelijke dashboards.

Klanten worden steeds veeleisender en daarop moeten bedrijven zich instellen. Eigenlijk moet je als bedrijf vandaag twee keer zo snel keuzes maken op basis van vier keer zoveel informatie. Automatisering en digitalisering van de processen helpt daarbij. ECI Software Solutions focust op kleine en middelgrote productiebedrijven en biedt hen geïntegreerde softwareoplossingen: ERP-software, CAD/CAM-software, Business Intelligence-oplossingen en mobiele applicaties. De softwarespecialisten kennen hun markt door en door en stemmen de producten perfect op de noden af. Alle oplossingen zijn gegroeid uit een vraag van een klant uit een bepaalde sector, én ontwikkeld in nauwe samenwerking met die branche. Een pakket voor een bepaalde sector zal dan ook nooit geschikt zijn voor andere bedrijven.

Ridder iQ

Ridder iQ is een softwareoplossing waarmee maakbedrijven eenvoudig hun producten ontwerpen, construeren en visualiseren, maar ook werkdocumenten en stuklijsten maken en eventueel direct de CNC-machines aansturen. Zo worden de processen van begin tot einde geoptimaliseerd, inclusief de aansturing van machines. 

Dit ERP-pakket omvat zeven basisfunctionaliteiten: een volledig CRM-systeem met integratie naar Exchange en Outlook, calculatie en stuklijsten, werkvoorbereiding, aankoop-, verkoop- en voorraadadministratie, uren- en personeelsopvolging, documentenbeheer en een rapporteringssysteem voor de nodige analyses van de processen. Als gebruiker krijg je dus real-time informatie over resources, materiaalbehoeftes, capaciteit en planning en kan je heel eenvoudig alle informatie op overzichtelijke
dashboards visualiseren. 

De combinatie met softwareprogramma’s voor ontwerp, productie en de aansturing van CNC-machines zorgt voor een verdere optimalisatie.

Daarnaast kunnen nog elf optionele modules toegevoegd worden, waaronder oplossingen voor productieplanning, projectmanagement en -planning, locatiebeheer, service & onderhoud… Daartoe behoren ook programma’s als Knowledge Sync om elk aspect in uw proces automatisch te monitoren en via alerts op mail of smartphone in real-time op de hoogte te blijven,
of Tracebility om elk product altijd te kunnen traceren en zo productiefouten sneller op te sporen en foutieve leveringen te voorkomen. Met PDA logistiek wordt het voorraadbeheer nog verder geoptimaliseerd. 

CAD/CAM-integratie, Gatewise en Qlik Sense

De keuze voor een ERP-pakket is altijd een eerste fase, maar om de processen verder te automatiseren moeten bedrijven ook investeren in softwareprogramma’s voor ontwerp, productie en de aansturing van CNC-machines. Zo levert ECI Software Solutions de CAD/CAM-software van TopSolid, imos en Alphacam, maar is ook de integratie mogelijk met oplossingen van andere softwareontwikkelaars. 

Er is echter meer, want het ERP-pakket kan ook gekoppeld worden aan de Shop Floor Control, een PDM-/PLM-software, het Gatewise-platform en Qlik Sense. Met Gatewise werkt een bedrijf via één connectie samen met alle partners die aangesloten zijn op het platform. Zo wordt tussen deze bedrijven (afnemers en leveranciers) informatie over bijvoorbeeld aankoop- en verkooporders, orderbevestigingen, levertijden en facturatie uitgewisseld. De softwareontwikkelaars van ECI Software Solutions zorgen ervoor dat maakbedrijven die een ERP-systeem in gebruik nemen op het platform aangesloten worden. 

Dankzij het ERP-pakket Ridder iQ kunnen maakbedrijven hun bedrijfsprocessen optimaliseren.

Qlik Sense biedt aanvullende functionaliteiten bovenop de Business Intelligence tools, waardoor bedrijven steeds krachtige analyses op basis van de meest actuele informatie kunnen maken. Deze oplossing dient om query’s uit te voeren, analyses te maken, rapportages te bekijken en door middel van dashboards door de processen te navigeren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.