Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Control & Network

Intelligent energiebeheer met de nieuwe IoT-gateway RevPi Flat

KUNBUS_RevPi_Flat_din_rail_PR100330 kopiëren

24 maart 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het opent nieuwe, kosteneffectieve en flexibel aanpasbare toepassingsgebieden, vooral voor de energiesector.

De RevPi Flat maakt indruk met zijn compacte en platte ontwerp met twee afzonderlijke Ethernet-interfaces en 8 GB intern eMMC-flashgeheugen. Daarnaast beschikt het apparaat over twee RS485- en twee USB 2.0-interfaces en is het naast een analoge ingang ook voorzien van een digitale en een analoge uitgang.

Verder is in de RevPi Flat een TPM (Trusted Platform Module) met uitgebreide beveiligingsfuncties geïntegreerd, die gegevensbescherming, veilige opslagprocessen en bescherming tegen externe software- en hardwareaanvallen biedt.

De module ondersteunt communicatie via Wireless M-Bus en is Bluetooth en WiFi compatibel. Het besturingssysteem is een aangepaste, vooraf geïnstalleerde Raspbian met realtime patch. Dankzij het open platformconcept (inclusief volledige rootrechten) garandeert de RevPi Flat maximale ontwerpvrijheid.

Individuele applicaties kunnen eenvoudig worden geprogrammeerd en maken de uitvoering van een grote verscheidenheid aan projecten mogelijk. Bijvoorbeeld het opzetten van een modern, gedecentraliseerd energiebeheersysteem of het optimaliseren van bestaande processen.

Zo is het mogelijk om energie specifieke waarden te registreren, procesrelevante gegevens weer te geven en stamgegevens en onderhoudslogboeken te beheren. Fotovoltaïsche, windenergie- en zonne-energiecentrales kunnen worden aangestuurd en bewaakt, wat een vlotte workflow garandeert. Ook op het gebied van e-mobiliteit is een breed scala aan toepassingen mogelijk.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details