Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Productinformatie

Kostenbesparende motor- / klepaansturing

bnr-pr-20004-br-introduceert-een-nieuwe-digitale-uitgangsmodule-met-pwm2-kopieren

8 mei 2020 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

B&R introduceert een nieuwe digitale uitgangsmodule met pulsbreedtemodulatie (PWM)

De nieuwe digitale uitgangsmodule X20DO4332-1 heeft geïntegreerde pulsbreedtemodulatie (pulse width modulation, PWM) en is een voordeliger alternatief voor motormodules. Bovendien biedt deze module een dither-functie die voorkomt dat kleppen blijven plakken.

Pulsbreedtemodulatie wordt voornamelijk gebruikt voor het aansturen van grotere belastingen, zoals motoren. In plaats van het gebruiken van elektronica om een ​​continue ingangsspanning tot op de gewenste motorspanning te regelen, wordt de motor aangestuurd door de breedte van de schakelimpulsen te variëren. Dit proces bespaart een aanzienlijke hoeveelheid energie.

Met zijn dither-functie voorkomt de uitgangsmodule dat kleppen blijven plakken. Dit komt vooral voor wanneer kleppen langere tijd in een constante positie worden gehouden, in het bijzonder in vloeistoffen. Dankzij de dither-functie oscilleert de klep enigszins rond het instelpunt van de positie om zo te voorkomen dat deze blijft plakken. De X20-module is uitgerust met vier uitgangen met driedraads aansluitingen en kan een nominale uitgangsstroom van 2A leveren.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details