NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Krachtige NORD aandrijfoplossingen voor efficiënte bulkgoederenlogistiek

Krachtige NORD aandrijfoplossingen voor efficiënte bulkgoederenlogistiek

Van 8 tot 14 april 2019 is NORD DRIVESYSTEMS present op de bauma in München. De bauma is ’s werelds grootste beurs voor bouw- en bouwmateriaalmachines, bouwvoertuigen en bouwmaterieel. NORD’s-aandrijfoplossingen, van standaard motorreductoren tot zware industriële tandwielreductoren, bewijzen wereldwijd hun waarde in transport- en logistieke installaties voor bulkgoed-, mineraal- en mijnbouwtoepassingen. Op de beurs presenteert NORD een compleet nieuwe serie industriële tandwielreductoren.

NORD DRIVESYSTEMS levert betrouwbare, veilige en aangepaste aandrijfsystemen voor het transport van bulkgoed. Alle aandrijfcomponenten worden nauwkeurig op elkaar afgestemd en zorgen voor een probleemloze werking onder veeleisende omstandigheden. Daarbij kan het gaan om grote temperatuurschommelingen, abrasieve omgevingen en ruwe bedrijfsomstandigheden. De betrouwbaarheid en het rendement van NORD’s oplossingen voor deze uitdagingen hebben zich wereldwijd in de bouw en machinebouw bewezen. Alle aandrijfoplossingen van NORD worden voor individuele klanten gebouwd volgens het modulaire principe. De basis hiervoor vormt een omvangrijk programma frequentieregelaars, motoren en reductoren, alsmede koppeling- en remsystemen, elk met een breed scala aan opties. Op het proces afgestemde hydraulische koppelingen of Taconite afdichtingen, die keerringen effectief beschermen tegen abrasieve stof en corrosie, zorgen voor een soepele werking.

Nieuwe MAXXDRIVE® XT industriële tandwielreductoren
Op de beurs kunnen bezoekers kennis maken met de nieuwste generatie MAXXDRIVE® XT industriële tandwielreductoren. NORD heeft deze serie, die zich al vele jaren bewezen heeft, aangevuld met een op toepassingen geoptimaliseerde tweetraps kegeltandwielreductor, die bijzonder geschikt is voor transportbanden in de bulkgoed- en mineraalindustrie. Het vermogen- en toerentalbereik is speciaal aangepast aan de behoeften van deze industrieën. De uitgaande koppels variëren van 15 tot 75 kNm met snelheidsverhoudingen van 6,3 tot 22,4. De nieuwe industriële reductor is standaard uitgerust met een intensief geribbelde behuizing en een geïntegreerde axiale ventilator. Door het grotere oppervlak en de luchtgeleidingsafdekkingen wordt de koelluchtstroom geoptimaliseerd, waardoor een zeer hoog thermisch vermogen wordt bereikt. In de meeste gevallen is extra koeling niet nodig. Grote rollagers en hartafstanden verhogen het draagvermogen en de levensduur van de componenten.

Genetwerkte onderhoudsconcepten
NORD biedt daarnaast innovatieve predictieve onderhoudsconcepten, speciaal voor zware industriële reductoren. Via de frequentieregelaar communiceren genetwerkte NORD aandrijfeenheden hun statusdata via het besturingssysteem of rechtstreeks in een beveiligde Cloud. Met de optionele trillingsbewaking kunnen conditieveranderingen in een vroeg stadium worden gedetecteerd en kan bijtijds predictief onderhoud worden gepland. De registratie van de prestatiedata zorgt daarbij voor een optimale dimensionering van het systeem en een continue conditiebewaking van de aandrijvingen.

NORD DRIVESYSTEMS vindt u op de bauma 2019 in hal A3.537.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.