NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Kwaliteitsklassen tandheugels: leverbaar van klasse 4 tot 10

Kwaliteitsklassen tandheugels: leverbaar van klasse 4 tot 10

In deze video aandacht voor de kwaliteitsklassen van tandheugels. Deze zijn gangbaar verkrijgbaar van kwaliteitsklasse 4 tot en met 10, waarbij kwaliteitsklasse 4 de meest nauwkeurige is. In deze video legt Eric Megens uit waarop de kwaliteitsklasse betrekking heeft en waarop vooral niet.

Kwaliteitsklasse tandheugel: totale spoedafwijking

Kwaliteitsklasse 4 is de nauwkeurigste met een totale spoedafwijking van minder 20 dan micrometer per meter. Dat betekent dat als een tandheugel van 1 meter met 1,5 graad opwarmt dit voor een spoedafwijking van minder dan 20 micrometer zorgt.

Tegelijkertijd zegt de kwaliteit van een tandheugel niks over de nabehandeling, de hardheid en daarmee de voedkracht. Een tandheugel in kwaliteit 10 kan meer dan twee keer de voedkracht leveren dan een nauwkeuriger tandheugel in kwaliteitsklasse 8.  Dit maakt het ook moeilijker om leveranciers van tandheugels te vergelijken omdat kwaliteit enkel betrekking heeft op de totale spoedafwijking. En deze wordt dan ook nog eens vaak benoemd op 300 of 500 mm.

Apex Dynamics beschikt over alle specificaties en heeft deze ook vrij beschikbaar via onze website. Bezoek de pagina voor rechte of schuine tandheugels en download de catalogus.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.