NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Leuze is naast rood ook “geel”
De vier kant-en-klare veiligheidsoplossingen van Leuze.

Leuze is naast rood ook “geel”

Op het gebied van automatiseringstechniek staat de kleur geel voor veiligheid op het werk. Bij veiligheidsexpert Leuze, ontwikkelaar en aanbieder van veiligheidssensoren, veiligheidsoplossingen en veiligheidsdiensten voor de gehele levenscyclus van een machine, wordt nu de veiligheidscompetentie met een specifieke divisie verder toegespitst. Leuze benadrukt dit met het motto ‘Safety at Leuze’ oftewel ‘Veiligheid bij Leuze’. 

Van sensorfabrikant tot veiligheidskundige allrounder

Leuze overtuigde vanaf het begin als voorloper op het gebied van veiligheid op het werk door trendsettende uitvindingen, zoals de ontwikkeling van de allereerste veiligheidssensor. Na een strikte start als fabrikant en ontwikkelaar van veiligheidssensoren, heeft Leuze zich in de afgelopen jaren verder ontwikkeld. Vandaag de dag omvat het productassortiment van de veiligheidsexpert onder andere veiligheidssensoren, veiligheidsdiensten en veiligheidsoplossingen. Deze knowhow is gebundeld in de nieuw gecreëerde afdeling Safety. Zo is Leuze voor zijn klanten een betrouwbare partner voor efficiënte veiligheidssensoroplossingen voor de gehele levenscyclus van hun machines en installaties. Daarnaast blijft het risicoanalyses, afnames, stoptijdmetingen en dergelijke verzorgen.

Veiligheidsoplossingen van Leuze

In de loop van enkele decennia hebben de Sensor People een uitgebreide veiligheidsexpertise verworven en beschikken ze vandaag over een diepgaande kennis van de normen en een grote praktijkervaring in het gebruik van veiligheid-gerelateerde toepassingen. Beide vormen de basis van de Leuze-veiligheidsoplossingen. De kern van elke veiligheidsoplossing wordt gevormd door de door Leuze gekwalificeerde veiligheidsconcepten, die uiteraard gepatenteerd zijn. De professionele Leuze veiligheidsadviseurs beoordelen de eisen voor elke afzonderlijke veiligheidsoplossing en stemmen deze af op de betreffende systeemindeling. De Sensor People begeleiden de projecten tot en met de goedkeuring van de veiligheidsoplossing ter plaatse.

‘Safety at Leuze’

De beslissing om meer aandacht te besteden aan de veiligheid wordt onderstreept door een nieuw motto: ‘Safety at Leuze’. Het nieuwe veiligheidsmotto staat voor een optimaal afgestemd productportfolio, uitgebreide ervaring in veiligheidsadvies, in de engineering en het ontwerp van veiligheidsoplossingen, en een breed scala aan veiligheidsdiensten. Dit alles voor verschillende aspecten van verschillende soorten machines en systemen. 

De keuze is aan onze klanten. Het kopen van alleen de hardware om zelf de beveiliging van hun machines te regelen. Of kiezen voor complete systemen die afgestemd zijn op veiligheidsvraagstukken. En als laatste keuze: een ‘solution’ waarbij de engineering compleet gedaan is en alle tekeningen en instructie voor de aanbouw aangeleverd worden, en na montage ook de complete afname inclusief certificering volgens de geldende normen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.