NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Machinebouw sneller, efficiënter en goedkoper dan ooit tevoren

Machinebouw sneller, efficiënter en goedkoper dan ooit tevoren

Innovatiekracht is de drang om grenzen te verleggen. Een begrip dat inherent zit ingebakken in het DNA van Beckhoff Automation. Met elk nieuw product probeert de Duitse automatiseringsspecialist machinebouw sneller, efficiënter en goedkoper dan tevoren te maken. Op stand 6.23 op Indumation.be kan u een resem van nieuwigheden gaan ontdekken die stuk voor stuk deze ambitie waarmaken in de praktijk. We stellen de voornaamste hier al kort aan u voor.

Met de technologie-uitbreiding EtherCAT G bereikt EtherCAT het volgende performance level, doordat het voor bijzonder data-intensieve toepassingen gebruik kan maken van Gbit-Ethernet. Daarbij is niet alleen de compatibiliteit met het wereldwijd geaccepteerde standaard EtherCAT, dat gebruikmaakt van 100 Mbit/s, gegarandeerd, maar ook het bekende gebruiksgemak. In combinatie met het branch controller concept voor EtherCAT G is bovendien efficiënt gebruik van parallelle netwerksegmenten mogelijk. EtherCAT G communicatie is ontwikkeld om voorbereid te zijn op toekomstige, extreem grote toepassingen en het toenemende gebruik van bijzonder data-intensieve apparaten, zoals visiecamera’s, complexe motionsystemen en meettechniekcomponenten met hoge sample rates. 

Zwevende movers met zes vrijheidsgraden
Met XPlanar slaat Beckhoff nieuwe wegen in op het gebied van machinebouw. Dit wordt mogelijk gemaakt met planetaire movers die vrij boven naar behoefte geplaatste planetaire tegels zweven en waarmee een uiterst flexibele, nauwkeurige en zeer dynamische positionering wordt bereikt. Dit biedt machinebouwers maximale vrijheid en vereenvoudigt het ontwerpen van machines en installaties. Door de uiterst flexibele plaatsing van movers en de zeer hoge bewegingsdynamiek, kunnen bijvoorbeeld productstromen heel eenvoudig en individueel worden verdeeld.

EtherCAT G

XPlanar is uiterst flexibel en geschikt voor de meest diverse transporttaken in een brede waaier van toepassingsgebieden.


Lagere hardware- en engineeringkosten door nieuwe generatie veiligheidscontrollers
De nieuwe generatie veiligheidscontrollers van Beckhoff richt zich consequent op grotere modulariteit en schaalbaarheid. Daarmee wordt een optimale aanpassing aan de specifieke veiligheidseisen van afzonderlijke machineconcepten mogelijk. De intelligentie van de totale veiligheidstoepassing kan over meerdere TwinSAFE Logic-compatibele I/O-modules worden verdeeld, zodat een nog efficiëntere en flexibelere modularisering en aanpassing aan bestaande systeemvereisten mogelijk is. Door de nieuwe functie van customizing kunnen nu verschillende bedrijfsmodi worden geconfigureerd per module. Met de bijbehorende configuratie van vervangingswaarden voor de interfaces tussen de modules kunnen op deze manier uiterst complexe modulaire en schaalbare architecturen worden gerealiseerd, waarbij de ontwikkelingskosten tot een minimum worden beperkt.

EtherCAT G

Met TwinCAT IoT Communicator en de app IoT Communicator hebt u comfortabel en veilig toegang tot procesgegevens op mobiele apparaten.


Compacte TwinCAT 3 controller verhoogt de schaalbaarheid van
pc-gebaseerde besturing
Met de ingebouwde pc CX7000 zijn het gemak en de kracht van de TwinCAT 3 omgeving nu ook beschikbaar voor compacte besturingen. Daarmee wordt de schaalbaarheid van de op pc gebaseerde besturingstechnologie van Beckhoff – van de mini PLC’s tot de manycore industriële pc – verder uitgebreid. Een moderne 400 MHz processor en geïntegreerde, configureerbare I/O’s bieden hierbij een optimale prijs-prestatieverhouding. Als er nog andere elektrische signalen moeten worden verwerkt, kan de CX7000 naast de geïntegreerde I/O’s naar behoefte en uiterst flexibel worden uitgebreid met EtherCAT klemmen of busklemmen. 

Beeldverwerking in real-time voor PLC-programmeurs
Met TwinCAT Vision integreert Beckhoff uitgebreide beeldverwerkingsfuncties in de controller. Daarmee combineert TwinCAT alle machinefuncties zoals PLC, beweging, robotica, hoogwaardige meettechniek, IoT, HMI en vision, op één allesomvattend engineering- en besturingsplatform. Er hoeft geen gebruik meer te worden gemaakt van afzonderlijke, doorgaans extern ontwikkelde visieoplossingen. Bovendien opent zich een groot innovatiepotentieel voor de machinebouw, bijvoorbeeld door de consequente synchronisatie met andere automatiseringstaken in real time of de ondersteuning van track-and-trace oplossingen.

Speechsoftware voor een efficiënte interactie
Het menselijk lichaam is geëvolueerd tot een systeem van functionele units die in perfecte harmonie werken. In de figuurlijke zin gaat dit ook op voor een automatiseringssysteem dat de intelligentiefuncties, sensoren, motion control en visie harmoniseert tot een vloeiend geheel. Met de introductie van de software TwinCAT Speech kunnen automatiseringssystemen nu ook leren luisteren en spreken. TwinCAT Speech laat een meertalige input en output van vragen of informatie toe, volledig conform de standaarden in de industrie. Zo kan men efficiënter en waar nodig in interactie gaan met het automatiseringssysteem.

Eenvoudige en veilige transfer van procesdata naar mobiele apparaten
TwinCAT IoT Communicator maakt op eenvoudige wijze de communicatie tussen de PLC en een mobiel apparaat mogelijk. Het verbindt de TwinCAT-controller via een veilige TLS-versleuteling direct met een messaging-dienst. Met de bijbehorende app IoT Communicator worden de procesgegevens overzichtelijk weergegeven op het mobiele apparaat (smartphone of tablet). Alarmen worden als pushbericht naar het apparaat gezonden. TwinCAT IoT Communicator biedt voordelen ten opzichte van de gebruikelijke e-mails en sms-berichten dankzij de vereenvoudigde communicatie via pushberichten. Op die manier worden bijvoorbeeld ook live gegevens, variabelen en statussen zichtbaar. Daarmee is IoT Communicator een ideale uitbreiding voor TwinCAT IoT en TwinCAT Analytics.  

EtherCAT G

De CX7000 embedded pc kan gebruikt worden als een sterk presterende en kostenefficiënte compacte controller met de TwinCAT 3 software. Hij kan verder naar wens uitgebreid worden via busklemmen of EtherCAT klemmen.

EtherCAT G

TwinCAT maakt dat automatiseringssystemen zo efficiënt en zo vlot als het menselijk lichaam kunnen functioneren, zelfs met het vermogen om te luisteren en te spreken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.