NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Meer dan geslaagd debuut

Meer dan geslaagd debuut

Net zoals in het voetbal kunnen ook nieuwkomers flink scoren op een beurs. Dat is het minste wat je kan zeggen van de eerste deelname van Routeco aan Indumation. Drie dagen lang was het op de stand een drukte van jewelste. Voor sommige bezoekers een eerste kennismaking, maar er kwamen vooral heel veel concrete vragen aan bod over uitdagingen in automatisering en digitalisering waar bedrijven vandaag tegenaan lopen. Met het gamma van Rockwell Automation aan software- en hardwareoplossingen, het breedste op de markt, kan Routeco daar immers altijd een passende oplossing tegenover plaatsen.

Tijdens de nocturne op donderdagavond was bij Routeco het vat af. Letterlijk dan: geen Karmeliet meer om te schenken. Het zegt iets over de populariteit van stand 113 op de afgelopen Indumation beurs, waar het een voortdurend komen en gaan was van bezoekers. 

“We zijn dan ook enorm tevreden met het resultaat”, zegt James Jonckers, country director van Routeco Belgium. “In 2020 zijn we op de markt gekomen, te midden van alle coronaperikelen. Voor ons was dit onze eerste kans om ons te tonen aan het grote publiek en onze naam breder uit te dragen. Een kans die we met beiden handen gegrepen hebben door zelf ook veel rumoer rond onze beursdeelname te maken. Maar dat het zo’n succes zou worden, hadden we zelfs in onze wildste dromen niet kunnen voorspellen.”

Schouder aan schouder

Hoe het komt dat Routeco zoveel succes geoogst heeft op Indumation? 

“De strategische locatie op de beursvloer zat daar natuurlijk voor iets tussen. De oplossingen die we de industriële markt kunnen bieden uiteraard ook. Rockwell Automation beschikt over het breedste gamma aan automatiserings- en digitaliseringscomponenten op de markt, zowel hardware als software. Zij stonden zij aan zij, schouder aan schouder, met ons op Indumation. Dat toont dat er een echt partnerschap is, een wisselwerking waarvan vooral onze klanten profiteren, door de combinatie van onze kennis van de applicaties bij klanten en no-nonsense aanpak en hun uitgebreid gamma aan producten en productexpertise. Ten slotte mag ik hier zeker niet ons eigen team vergeten te vermelden. Het enthousiasme waarmee iedereen drie dagen lang het volle pond heeft gegeven, maakte me een bijzonder trotse country director”, aldus Jonckers.

Werk op de plank

De interesse van bezoekers op de stand van Routeco spitste zich niet op één bepaalde technologie toe. 

“Daaruit konden we geen trends destilleren”, vertelt Jonckers met een knipoog. “Iedereen heeft de mond vol van digitalisering en denkt dan misschien automatisch aan software, maar ook de hardware moet slim zijn om de fabrieken van de toekomst te bouwen. We kunnen over beide meepraten, en dat over alle sectoren heen. Ons doel is onze klanten te ondersteunen met een totaaloplossing, zodat ook zij op de meest efficiënte manier hun machines of producten kunnen produceren. Dat maakt ons tot een interessante gespreks- en automatiseringspartner voor industriële bedrijven. Op Indumation hebben we kunnen tonen wie we zijn, wat we kunnen en wat we doen. Aan bestaande en aan potentiële klanten. Het betekent dat we het de komende periode bijzonder druk zullen hebben. En hoe vermoeiend zo’n beurs ook kan zijn, de gesprekken met bezoekers hebben ons zoveel energie gegeven om als team verder te bouwen. We kijken tevreden terug, maar vooral gemotiveerd vooruit”, besluit Jonckers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.